12.10.2023 21:58 Дмитро Колонєй
Готуємо духмяну грибну аджику на зиму
Рецепт, який урізноманітнить зимовий раціон.
Як пише
РЕДПОСТ, цей гострий соус з насиченим смаком і ароматом ідеально підійде як приправа для абсолютно різних страв, можна його використовувати і як дип або додавати в супи і соуси для надання їм глибшого смаку. Це важливо особливо в зимовий період, коли ми особливо побалувати себе не можемо.
Грибна аджика на зиму
Продукти:
-
гриби відварені - 3 кг
-
морква - 1 кг
-
перець - 1 кг
-
цибуля - 1 кг
-
олія рослинна - 0.5 л
-
сіль за смаком
-
перець за смаком
-
лавровий лист за смаком
-
соус томатний - 0.5 л
Покроковий рецепт приготування
-
Підготувати гриби та овочі.
-
Гриби відібрати, почистити та помити.
-
Відварити у підсоленій воді до готовності.
-
Моркву та цибулю очистити, помити, порізати.
-
Перець помити, видалити серцевину з насінням і порізати.
-
Варені гриби, моркву та перець пропустити через м'ясорубку.
-
Цибулю потушкувати разом з морквою в олії.
-
Додати сіль, перець, лавровий лист.
-
Все добре перемішати.
-
Додати томатний соус
-
Тугкувати ще 40 хвилин.
-
Підготувати банки.
-
Взяти велику каструлю, налити води та закип'ятити.
-
Коли вода закипить, завантажити помиті кришки.
-
Зверху поставити сито або сталевий друшляк, на який встановіть банки шийкою вниз.
-
Банки кип'ятити від 6 до 25 хвилин залежно від розміру.
-
Коли в банках з'являться великі краплі від пари, то вони добре простерилізувалися і можна їх знімати.
-
Поставити їх на чистий рушник шийкою вниз, щоб стікала вода. Розкласти готову грибну аджику по стерилізованим банкам
-
Закатати банки та укутати.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0