
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1263119-gotuemo-duhmyanu-gribnu-adzhiku-na-zimu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1263119-gotuemo-duhmyanu-gribnu-adzhiku-na-zimu
Готуємо духмяну грибну аджику на зиму
Рецепт, який урізноманітнить зимовий раціон.

Як пише РЕДПОСТ, цей гострий соус з насиченим смаком і ароматом ідеально підійде як приправа для абсолютно різних страв, можна його використовувати і як дип або додавати в супи і соуси для надання їм глибшого смаку. Це важливо особливо в зимовий період, коли ми особливо побалувати себе не можемо.
Грибна аджика на зиму
Продукти:
- гриби відварені - 3 кг
- морква - 1 кг
- перець - 1 кг
- цибуля - 1 кг
- олія рослинна - 0.5 л
- сіль за смаком
- перець за смаком
- лавровий лист за смаком
- соус томатний - 0.5 л
Покроковий рецепт приготування
- Підготувати гриби та овочі.
- Гриби відібрати, почистити та помити.
- Відварити у підсоленій воді до готовності.
- Моркву та цибулю очистити, помити, порізати.
- Перець помити, видалити серцевину з насінням і порізати.
- Варені гриби, моркву та перець пропустити через м'ясорубку.
- Цибулю потушкувати разом з морквою в олії.
- Додати сіль, перець, лавровий лист.
- Все добре перемішати.
- Додати томатний соус
- Тугкувати ще 40 хвилин.
- Підготувати банки.
- Взяти велику каструлю, налити води та закип'ятити.
- Коли вода закипить, завантажити помиті кришки.
- Зверху поставити сито або сталевий друшляк, на який встановіть банки шийкою вниз.
- Банки кип'ятити від 6 до 25 хвилин залежно від розміру.
- Коли в банках з'являться великі краплі від пари, то вони добре простерилізувалися і можна їх знімати.
- Поставити їх на чистий рушник шийкою вниз, щоб стікала вода. Розкласти готову грибну аджику по стерилізованим банкам
- Закатати банки та укутати.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ароматний та ніжний фініковий латте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
- Готуємо заморожені овочі для супу та інших страв на зиму
- Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму
- Готуємо овочеві бульйонні кубики на зиму
- Готуємо суху томатну пасту на зиму
- Готуємо салат з кабачками, баклажанами та яблуками на зиму
- Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
- Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом