12.10.2023   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1263119-gotuemo-duhmyanu-gribnu-adzhiku-na-zimu

Готуємо духмяну грибну аджику на зиму

Рецепт, який урізноманітнить зимовий раціон.

 
Як пише РЕДПОСТ, цей гострий соус з насиченим смаком і ароматом ідеально підійде як приправа для абсолютно різних страв, можна його використовувати і як дип або додавати в супи і соуси для надання їм глибшого смаку. Це важливо особливо в зимовий період, коли ми особливо побалувати себе не можемо.
 
Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram

Грибна аджика на зиму

    

Продукти:

 
  • гриби відварені - 3 кг
  • морква - 1 кг
  • перець - 1 кг
  • цибуля - 1 кг
  • олія рослинна - 0.5 л
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • лавровий лист за смаком
  • соус томатний - 0.5 л

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Підготувати гриби та овочі.
  2. Гриби відібрати, почистити та помити.
  3. Відварити у підсоленій воді до готовності.
  4. Моркву та цибулю очистити, помити, порізати.
  5. Перець помити, видалити серцевину з насінням і порізати.
  6. Варені гриби, моркву та перець пропустити через м'ясорубку.
  7. Цибулю потушкувати разом з морквою в олії.
  8. Додати сіль, перець, лавровий лист.
  9. Все добре перемішати.
  10. Додати томатний соус
  11. Тугкувати ще 40 хвилин.
  12. Підготувати банки.
  13. Взяти велику каструлю, налити води та закип'ятити.
  14. Коли вода закипить, завантажити помиті кришки.
  15. Зверху поставити сито або сталевий друшляк, на який встановіть банки шийкою вниз.
  16. Банки кип'ятити від 6 до 25 хвилин залежно від розміру.
  17. Коли в банках з'являться великі краплі від пари, то вони добре простерилізувалися і можна їх знімати.
  18. Поставити їх на чистий рушник шийкою вниз, щоб стікала вода. Розкласти готову грибну аджику по стерилізованим банкам
  19. Закатати банки та укутати.
 
Смачного! 
 
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ароматний та ніжний фініковий латте.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
  • Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
  • Готуємо заморожені овочі для супу та інших страв на зиму
  • Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму
  • Готуємо овочеві бульйонні кубики на зиму
  • Готуємо суху томатну пасту на зиму
  • Готуємо салат з кабачками, баклажанами та яблуками на зиму
  • Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
  • Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом
 

 

←Вернуться Печать