07.05.2023 21:31 Дмитро Колонєй
Готуємо картоплю, запечену з сосисками, помідорами та сиром
Проста, але досить цікава страва.
Як пише
РЕДПОСТ, апетитна і дуже смачна страва, яка готується елементарно.
Картопля, запечена з сосисками, помідорами та сиром
Продукти (на 4 порції):
-
Картопля (велика) - 450 г (5 шт.)
-
Сосиски – 200 г (4 шт.)
-
Помідори – 270 г (2 шт.)
-
Сир твердий - 90 г
-
Майонез – 100 г
-
Часник - 1 зубчик
-
Паприка мелена - 0,5 ч. ложки
-
Сіль - 0,75 ч. ложки (за смаком)
-
Перець чорний мелений - щіпка (за смаком)
-
Олія соняшникова (для змащування форми) – 2 ч. ложки
-
Кріп свіжий (для прикраси, за бажанням) – 5 г (1-2 гілочки)
Покроковий рецепт приготування
-
Увімкнути духовку та розігріти до 190 градусів.
-
Очистити картоплю
-
Обсушити за допомогою паперового рушника
-
Нарізувати кубиками середнього розміру.
-
Сосиски очистити від оболонки
-
Нарізати кружальцями.
-
Помідори промити, видалити місця прикріплення плодоніжок.
-
Нарізати помідори дрібними кубиками.
-
У глибокій мисці з'єднати картоплю, сосиски та помідори.
-
Додати майонез, сіль, чорний мелений перець та мелену паприку.
-
Часник очистити, дрібно нарізати і відправити в миску.
-
Акуратно все перемішати.
-
Дно форми для запікання (або деко) змастити невеликою кількістю олії.
-
Перекласти у форму картоплю із сосисками та помідорами.
-
Помістити форму із заготівлею в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин, майже до повної готовності картоплі (залежить від сорту та розміру шматочків картоплі, а також від особливостей вашої духовки).
-
Після закінчення часу дістати форму з духовки.
-
Твердий сир натерти на великій тертці
-
Розподілити поверх картоплі із сосисками та помідорами.
-
Повернути овочі з сосисками та сиром у духовку
-
Запікати ще 10 хвилин|мінути| при тій же температурі, до розплавлення сиру.
-
Кріп або іншу зелень дрібно нарізати та посипати готову страву.
-
Подавати запечену картоплю з сосисками, помідорами та сиром у гарячому вигляді на обід чи вечерю.
Смачного!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0