09.01.2023 21:54 Дмитро Колонєй
Картопляна запіканка "Яблучник"
Старовинна картопляна страва з оригінальною назвою.
Як пише
РЕДПОСТ, раніше ця ситна страва з картоплі, м'ясного фаршу та грибів вважалася святковою.
Картопляна запіканка "Яблучник"
Продукти (на 6 порцій):
-
Картопля - 500 г
-
Фарш м'ясний - 300 г
-
Печериці - 80 г
-
Цибуля ріпчаста - 200 г
-
Яйця – 2 шт.
-
Молоко – 3 ст. л.
-
Сухарі панірувальні - 20 г
-
Олія - 3 ст. л.
-
Олія вершкове - 20 г
-
Сіль – 1 ч. л.
-
Перець мелений чорний - щіпка
Покроковий рецепт приготування
-
Картоплю очистіть, промийте та розріжте на кілька частин. Варіть її в каструлі на повільному вогні до готовності протягом 20 хвилин, потім воду злийте.
-
У каструлю з відвареною картоплею додайте молоко (2 ст. л.), вершкове масло та 1 яйце. Все ретельно розімніть.
-
Печериці і цибулю наріжте дрібними кубиками.
-
Цибулю розділіть на 2 частини, для обсмажування грибів та фаршу окремо.
-
Насамперед на розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю.
-
Потім викладіть фарш, поперчіть, посоліть і смажте на повільному вогні 10-12 хвилин.
-
Обсмажте печериці з другою половиною цибулі, час смаження – близько 10 хвилин.
-
Форму для запікання змастіть вершковим маслом та обсипте меленими сухарями.
-
Першим шаром викладіть половину картоплі, розрівняйте шар ложкою.
-
Далі викладіть шар фаршу.
-
Наступний шар – обсмажені гриби.
-
Завершальним шаром викладіть картопляного пюре, що залишилося.
-
Оберненою стороною ложки акуратно зробіть візерунок на поверхні картоплі у вигляді спіралі.
-
Змастіть сумішшю збитого яйця з 1 ст. л. молока.
-
Готуйте картопляну запіканку з фаршем та грибами в духовці при температурі 200-220 градусів протягом 25-35 хвилин до рум'яної скоринки (орієнтуйтеся на свою духовку).
-
Подавайте яблучник - запіканку з картоплі, м'ясного фаршу та грибів - у гарячому вигляді. Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0