
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253531-kartoplyana-zapikanka-yabluchnik
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253531-kartoplyana-zapikanka-yabluchnik
Картопляна запіканка "Яблучник"
Старовинна картопляна страва з оригінальною назвою.

Як пише РЕДПОСТ, раніше ця ситна страва з картоплі, м'ясного фаршу та грибів вважалася святковою.
Картопляна запіканка "Яблучник"
Продукти (на 6 порцій):
- Картопля - 500 г
- Фарш м'ясний - 300 г
- Печериці - 80 г
- Цибуля ріпчаста - 200 г
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 3 ст. л.
- Сухарі панірувальні - 20 г
- Олія - 3 ст. л.
- Олія вершкове - 20 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець мелений чорний - щіпка
Покроковий рецепт приготування
- Картоплю очистіть, промийте та розріжте на кілька частин. Варіть її в каструлі на повільному вогні до готовності протягом 20 хвилин, потім воду злийте.
- У каструлю з відвареною картоплею додайте молоко (2 ст. л.), вершкове масло та 1 яйце. Все ретельно розімніть.
- Печериці і цибулю наріжте дрібними кубиками.
- Цибулю розділіть на 2 частини, для обсмажування грибів та фаршу окремо.
- Насамперед на розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю.
- Потім викладіть фарш, поперчіть, посоліть і смажте на повільному вогні 10-12 хвилин.
- Обсмажте печериці з другою половиною цибулі, час смаження – близько 10 хвилин.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом та обсипте меленими сухарями.
- Першим шаром викладіть половину картоплі, розрівняйте шар ложкою.
- Далі викладіть шар фаршу.
- Наступний шар – обсмажені гриби.
- Завершальним шаром викладіть картопляного пюре, що залишилося.
- Оберненою стороною ложки акуратно зробіть візерунок на поверхні картоплі у вигляді спіралі.
- Змастіть сумішшю збитого яйця з 1 ст. л. молока.
- Готуйте картопляну запіканку з фаршем та грибами в духовці при температурі 200-220 градусів протягом 25-35 хвилин до рум'яної скоринки (орієнтуйтеся на свою духовку).
- Подавайте яблучник - запіканку з картоплі, м'ясного фаршу та грибів - у гарячому вигляді. Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ніжний жульєн з куркою та грибами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: