10.02.2023 21:50 Дмитро Колонєй
Ефектний італійський омлет: фріттата зі шпинатом, помідорами та сиром фета
Такий сніданок по-італійськи може забезпечити зарядом бадьорості в першій половині дня.
Як пише
РЕДПОСТ, фрітата, це омлет, запечений у духовці зі шматочками томатів, листям шпинату та сиром фета. Страву варто подавати з скибочкою хрусткого хліба та склянкою свіжого соку. Традиційно фріттату готують на плиті, потім доводять до готовності в духовці, а неаполітанську фріттата готують з використанням макаронних виробів.
Це омлет, який можна сміливо зберігати в холодильнику та розігрівати у мікрохвильовій печі.
Фріттата зі шпинатом, помідорами та сиром фета
Продукти:
-
Шпинат свіжий або заморожений (рубаний) - 280 г
-
Яйця великі – 4 шт.
-
Яєчні білки великі – 4 шт.
-
Цибуля зелена (різана) - 2 шт.
-
Сир фета (розфарбований) – 1/4 склянки
-
Сир моцарелла (подрібнений на тертці) – 3/4 склянки
-
Сіль
-
Олія оливкова - 1 ст. л.
-
Помідори чері - 1 склянка
Покрковий рецепт приготування
-
Включити духовку з функцією верхній гриль для попереднього розігріву до максимальної температури.
-
У великій мисці з'єднати цілі яйця, білки, шпинат, зелену цибулю, футу, 1/2 склянки моцарелли та 1/4 чайної ложки солі, добре перемішати вилкою.
-
У сковороді зі знімною або жароміцною ручкою розігріти на середньому вогні оливкову олію.
-
Вилити на розігріту сковороду яєчну суміш, зверху викласти помідори та злегка втиснути їх.
-
Накрити сковороду кришкою і готувати фриттату на середньому вогні 5-7 хвилин|мінути|, поки яйця "схопляться".
-
Кришку зняти та поставити сковороду з фриттатою під гриль, готувати 4-5 хвилин.
-
Потім посипати фриттату 1/4 склянки моцарелли та поставити під гриль ще на 1 хвилину.
-
Готову фріттату нарізати порційними шматочками і подавати на порційних тарілках або прямо в сковороді.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0