03.02.2023 21:43 Дмитро Колонєй
Швидкий сніданок по-турецьки: менемен із ковбасою
Проста та смачна їжа, яку можна завжди урізноманітнити додатковими інгредієнтами.
Як пише
РЕДПОСТ, цю страву турецької кухні з яєць, томатів, цибулі та перцю, яку найчастіше подають на сніданок.
Що варто врахувати:
-
Менемен можна готувати з гострим перцем або солодким, якщо його будуть їсти діти.
-
Взимку помідори за смаком не такі яскраві, та й м'якоть у них щільніша, тому для соковитості можна використовувати пасату, помідори у власному соку цілі чи рубані.
-
У теплу пору року томати у власному соку можна не використовувати, а готувати зі стиглими соковитими помідорами.
-
Страва готується на чавунній сковороді, яка довго тримає тепло і рівномірно розподіляє нагрів, тефлонові сковорідки для цієї страви не дуже підходять.
-
Подають менемен на стіл у тій же сковороді, де його й готують. я використовую сковороду невеликого діаметру приблизно 20 см.
Менемен із ковбасою
Продукти на 2 порції:
-
Яйце – 2 шт. великі
-
Цибуля ріпчаста - 1 шт. маленький
-
Перець солодкий – 0.5 шт.
-
Помідор – 0.5 шт.
-
Ковбаса – 100 г
-
Цибуля зелена – за смаком
-
Олія - 2 ч.л.
-
Сіль за смаком
-
Перець чорний – до смаку
-
Томати у власному соку – 200 г
Покроковий рецепт приготування
-
Цибулю дрібно нарізати. Розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорості.
-
Тим часом нарізати солодкий перець та додати його до цибулі.
-
Яйця злегка збовтати віночком чи вилкою.
-
Подрібнити помідор ножем. Якщо використовуєте консервовані томати повністю, їх також треба порубати.
-
Додати в сковорідку до овочів, приправити сіллю та перцем до смаку.Перемішати овочі, прикрити сковорідку кришкою і готувати на невеликому вогні, доки не випарується половина рідини, приблизно 7-8 хвилин.
-
Додати нарізані скибочки ковбаси, сосисок чи шинки (можна використовувати залишки м'ясної нарізки).
-
Влити яйця, готувати буквально кілька хвилин|мінути|, перемішуючи кожні 10 секунд.
-
Коли яйця почнуть схоплюватись (на це знадобиться лише хвилини дві), вимкнути сковорідку та накрити кришкою.
-
Чавунні стінки сковороди зроблять свою справу, яйця дійдуть самі за кілька хвилин до бажаного ступеня готовності.
-
Головне не перетримати. Страва має залишатися соковитим.
-
Подавати менемен на сковороді з скибочками хліба, якими, як правило, і їдять цю страву.
-
Посипати за бажанням зеленню.
Смачного!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0