
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254476-shvidkiy-snidanok-po-turetski-menemen-iz-kovbasoyu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254476-shvidkiy-snidanok-po-turetski-menemen-iz-kovbasoyu
Швидкий сніданок по-турецьки: менемен із ковбасою
Проста та смачна їжа, яку можна завжди урізноманітнити додатковими інгредієнтами.
.jpg)
Як пише РЕДПОСТ, цю страву турецької кухні з яєць, томатів, цибулі та перцю, яку найчастіше подають на сніданок.
Що варто врахувати:
- Менемен можна готувати з гострим перцем або солодким, якщо його будуть їсти діти.
- Взимку помідори за смаком не такі яскраві, та й м'якоть у них щільніша, тому для соковитості можна використовувати пасату, помідори у власному соку цілі чи рубані.
- У теплу пору року томати у власному соку можна не використовувати, а готувати зі стиглими соковитими помідорами.
- Страва готується на чавунній сковороді, яка довго тримає тепло і рівномірно розподіляє нагрів, тефлонові сковорідки для цієї страви не дуже підходять.
- Подають менемен на стіл у тій же сковороді, де його й готують. я використовую сковороду невеликого діаметру приблизно 20 см.
Менемен із ковбасою
Продукти на 2 порції:
- Яйце – 2 шт. великі
- Цибуля ріпчаста - 1 шт. маленький
- Перець солодкий – 0.5 шт.
- Помідор – 0.5 шт.
- Ковбаса – 100 г
- Цибуля зелена – за смаком
- Олія - 2 ч.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний – до смаку
- Томати у власному соку – 200 г
Покроковий рецепт приготування
- Цибулю дрібно нарізати. Розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорості.
- Тим часом нарізати солодкий перець та додати його до цибулі.
- Яйця злегка збовтати віночком чи вилкою.
- Подрібнити помідор ножем. Якщо використовуєте консервовані томати повністю, їх також треба порубати.
- Додати в сковорідку до овочів, приправити сіллю та перцем до смаку.Перемішати овочі, прикрити сковорідку кришкою і готувати на невеликому вогні, доки не випарується половина рідини, приблизно 7-8 хвилин.
- Додати нарізані скибочки ковбаси, сосисок чи шинки (можна використовувати залишки м'ясної нарізки).
- Влити яйця, готувати буквально кілька хвилин|мінути|, перемішуючи кожні 10 секунд.
- Коли яйця почнуть схоплюватись (на це знадобиться лише хвилини дві), вимкнути сковорідку та накрити кришкою.
- Чавунні стінки сковороди зроблять свою справу, яйця дійдуть самі за кілька хвилин до бажаного ступеня готовності.
- Головне не перетримати. Страва має залишатися соковитим.
- Подавати менемен на сковороді з скибочками хліба, якими, як правило, і їдять цю страву.
- Посипати за бажанням зеленню.
Смачного!
Нагадаємо раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ніжний гарбузовий пиріг з вершковою глазур'ю