01.02.2023 21:56 Дмитро Колонєй
Турецький суп з фрикадельками та печерицями
Смачний суп із ніжними фрикадельками.
Як пише
РЕДПОСТ, якщо у вас велика сім'я, то приготовленого супу вам цілком вистачить на пару днів як основна страва на обід. Фрікадельки з індички виходять дуже ніжні та смачні.
Варто мати на увазі
-
Якщо у вас багато фаршу, ви можете заморозити половину сирих фрикадельок та наступного разу використовувати заморожені.
-
Заморожені фрикадельки перед варінням варто добре розморозити.
Турецький суп з фрикадельками та печерицями
Продукти:
-
4 л води
-
5-6 курячих бульйонних кубиків
-
1 склянка перлової крупи
-
5 середніх бульб картоплі, нарізаних кубиками (1,5х1,5 см)
-
1-2 середніх моркви, натертих на тертці
-
1 середня головка дрібно нарізаної цибулі
-
250 гр (близько 7 шт) дрібно нарізаних печериць
-
1 банка білої квасолі
-
1 ст. л. суміші трав
-
2 столові ложки кропу
-
1 ч. л. солі
-
Оливкова олія для пасерування грибів
-
Для приготування фрикадельок
-
400-600 гр фаршу індички
-
1 куряче яйце
-
1 ч. л. солі (або за смаком)
-
ч.л. свіжомеленого чорного перцю
-
¼ середньої дрібно нарізаної головки цибулі
Покроковий рецепт приготування
-
Для приготування фрикадельок візьміть глибоку миску і ретельно змішайте всі компоненти (фарш, куряче яйце, сіль, спеції та дрібно нарізану цибулю).
-
Для формування фрикадельок руки вмочіть у воду і з отриманого фаршу накрутіть невеликі кульки діаметром близько 2 см.
-
Викладіть їх на обробну дошку.
-
Візьміть велику каструлю, залийте води, доведіть до кипіння, додайте курячі кубики (можете використовувати курячий бульйон).
-
Додайте перлову крупу і проваріть її протягом 12 хвилин на помірному вогні.
-
Поки вариться перловка підготуйте ваші овочі (наріжте цибулю, картопля і печериці та натріть моркву).
-
Через 12 хвилин після того, як ви закинули перловку, запустіть картоплю та варіть протягом 20 хвилин на невеликому вогні.
-
Поки вариться картопля, поставте сковороду на вогонь, залийте пару ложок оливкової олії і обсмажте цибулю до золотистого кольору (4-5 хв періодично помішуючи).
-
Потім додайте моркву і продовжуйте обсмажувати овочі ще на протязі. 3 хв.
-
Засмажені овочі запустіть у суп.
-
У тій же сковороді додайте оливкової олії та обсмажте різані печериці протягом 5-6 хв і запустіть їх суп.
-
Додайте банку білої квасолі (сік із банки зливати не потрібно, запускайте квасолю разом із соком), запустіть фрикадельки, додайте спеції.
-
Дочекайтеся, поки бульйон закипить і проваріть фрикадельки протягом 5 хвилин. Вони мають спливти на поверхню.
-
Посоліть суп і додайте 2 ст.л. кропу, проваріть суп ще протягом 2 хв.
Приємного апетиту!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0