21.12.2022 21:52 Дмитро Колонєй
Яскравий томатний суп з гарбузом, куркою та кукурудзою
Суп з неповторним ароматом, насиченим та приємним смаком, що зігріє у зимовий день.
Фотографія з відкритих джерел
Як пише
РЕДПОСТ, яскравий, ароматний та поживний суп з гарбузом, томатами та м'ясом птиці гарний у будь-яку пору року.
Томатний суп з гарбузом, куркою та кукурудзою
Продукти (на 6 порцій):
-
Курка (будь-які частини) - 450 г
-
Гарбуз (очищений) - 350 г
-
Картопля - 220 г
-
Помідори консервовані у с/соку - 230 г
-
Кукурудза консервована – 150 г
-
Цибуля ріпчаста - 130 г (2 шт.)
-
Морква – 100 г
-
Часник - 4 зубчики
-
Лимон (цедра) – 2 ч. ложки
-
Петрушка свіжа – 15 г
-
чебрець сушений - 1 ч. ложка
-
Перець чорний горошком – 7 шт.
-
Лавровий лист – 1 шт.
-
Сіль за смаком
-
Олія - 30 мл (2 ст. ложки)
-
Вода – 1,5 л
Покроковий рецепт приготування:
-
Частини курки промиваємо та кладемо в каструлю.
-
Одну цибулину (меншу) очищаємо та робимо зверху хрестоподібні надрізи.
-
Два зубчики часнику очищаємо та роздавлюємо ножем. Додаємо в каструлю цибулину, зубчики часнику, лавровий лист та чорний перець горошком.
-
Заливаємо інгредієнти водою (1,5 л), трохи підсолюємо.
-
Доводимо до кипіння, знімаємо піну та варимо на маленькому вогні під кришкою 40-60 хвилин.
-
Тим часом другу цибулину (80 г) та моркву очищаємо та нарізаємо маленькими кубиками.
-
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю з морквою на невеликому вогні 3-5 хвилин, до золотистості.
-
Знімаємо з вогню.
-
Картоплю очищаємо. Очищений гарбуз і картопля нарізаємо невеликими кубиками.
-
Відварену курку виймаємо з каструлі, м'ясо відокремлюємо від кістки та нарізаємо невеликими шматочками. Бульйон проціджуємо.Картоплю додаємо в бульйон і варимо 7 хвилин.
-
Гарбуз викладаємо в сковороду з цибулею та морквою та обсмажуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.
-
Потім додаємо до овочів чебрець, обсмажуємо 30 секунд.
-
Після цього додаємо консервовані помідори разом із соком.
-
Готуємо овочі ще 2-3 хвилини.
-
У каструлю додаємо засмажку із овочів зі сковороди.
-
Варимо суп при слабкому кипінні 7 хвилин.
-
Потім відправляємо у суп кукурудзу.
-
Додаємо куряче м'ясо і досолюємо до смаку. Варимо суп при слабкому кипінні ще 3-4 хвилини.
-
З лимона знімаємо цедру, знадобиться приблизно 2 ч. ложки цедри.
-
Подрібнюємо зелень.
-
У суп додаємо половину подрібненої петрушки та лимонну цедру.
-
Два зубчики часнику очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо в каструлю.
-
Перемішуємо. Вимикаємо вогонь та залишаємо суп постояти під кришкою 5-10 хвилин.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0