
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252883-yaskraviy-tomatniy-sup-z-garbuzom-kurkoyu-ta-kukurudzoyu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252883-yaskraviy-tomatniy-sup-z-garbuzom-kurkoyu-ta-kukurudzoyu
Яскравий томатний суп з гарбузом, куркою та кукурудзою
Суп з неповторним ароматом, насиченим та приємним смаком, що зігріє у зимовий день.

Яскравий томатний суп з гарбузом, куркою та кукурудзою
Як пише РЕДПОСТ, яскравий, ароматний та поживний суп з гарбузом, томатами та м'ясом птиці гарний у будь-яку пору року.
Томатний суп з гарбузом, куркою та кукурудзою
Продукти (на 6 порцій):
- Курка (будь-які частини) - 450 г
- Гарбуз (очищений) - 350 г
- Картопля - 220 г
- Помідори консервовані у с/соку - 230 г
- Кукурудза консервована – 150 г
- Цибуля ріпчаста - 130 г (2 шт.)
- Морква – 100 г
- Часник - 4 зубчики
- Лимон (цедра) – 2 ч. ложки
- Петрушка свіжа – 15 г
- чебрець сушений - 1 ч. ложка
- Перець чорний горошком – 7 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Олія - 30 мл (2 ст. ложки)
- Вода – 1,5 л
Покроковий рецепт приготування:
- Частини курки промиваємо та кладемо в каструлю.
- Одну цибулину (меншу) очищаємо та робимо зверху хрестоподібні надрізи.
- Два зубчики часнику очищаємо та роздавлюємо ножем. Додаємо в каструлю цибулину, зубчики часнику, лавровий лист та чорний перець горошком.
- Заливаємо інгредієнти водою (1,5 л), трохи підсолюємо.
- Доводимо до кипіння, знімаємо піну та варимо на маленькому вогні під кришкою 40-60 хвилин.
- Тим часом другу цибулину (80 г) та моркву очищаємо та нарізаємо маленькими кубиками.
- У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю з морквою на невеликому вогні 3-5 хвилин, до золотистості.
- Знімаємо з вогню.
- Картоплю очищаємо. Очищений гарбуз і картопля нарізаємо невеликими кубиками.
- Відварену курку виймаємо з каструлі, м'ясо відокремлюємо від кістки та нарізаємо невеликими шматочками. Бульйон проціджуємо.Картоплю додаємо в бульйон і варимо 7 хвилин.
- Гарбуз викладаємо в сковороду з цибулею та морквою та обсмажуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.
- Потім додаємо до овочів чебрець, обсмажуємо 30 секунд.
- Після цього додаємо консервовані помідори разом із соком.
- Готуємо овочі ще 2-3 хвилини.
- У каструлю додаємо засмажку із овочів зі сковороди.
- Варимо суп при слабкому кипінні 7 хвилин.
- Потім відправляємо у суп кукурудзу.
- Додаємо куряче м'ясо і досолюємо до смаку. Варимо суп при слабкому кипінні ще 3-4 хвилини.
- З лимона знімаємо цедру, знадобиться приблизно 2 ч. ложки цедри.
- Подрібнюємо зелень.
- У суп додаємо половину подрібненої петрушки та лимонну цедру.
- Два зубчики часнику очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо в каструлю.
- Перемішуємо. Вимикаємо вогонь та залишаємо суп постояти під кришкою 5-10 хвилин.