
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254391-turetskiy-sup-z-frikadelkami-ta-pecheritsyami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254391-turetskiy-sup-z-frikadelkami-ta-pecheritsyami
Турецький суп з фрикадельками та печерицями
Смачний суп із ніжними фрикадельками.

Як пише РЕДПОСТ, якщо у вас велика сім'я, то приготовленого супу вам цілком вистачить на пару днів як основна страва на обід. Фрікадельки з індички виходять дуже ніжні та смачні.
Варто мати на увазі
- Якщо у вас багато фаршу, ви можете заморозити половину сирих фрикадельок та наступного разу використовувати заморожені.
- Заморожені фрикадельки перед варінням варто добре розморозити.
Турецький суп з фрикадельками та печерицями
Продукти:
- 4 л води
- 5-6 курячих бульйонних кубиків
- 1 склянка перлової крупи
- 5 середніх бульб картоплі, нарізаних кубиками (1,5х1,5 см)
- 1-2 середніх моркви, натертих на тертці
- 1 середня головка дрібно нарізаної цибулі
- 250 гр (близько 7 шт) дрібно нарізаних печериць
- 1 банка білої квасолі
- 1 ст. л. суміші трав
- 2 столові ложки кропу
- 1 ч. л. солі
- Оливкова олія для пасерування грибів
- Для приготування фрикадельок
- 400-600 гр фаршу індички
- 1 куряче яйце
- 1 ч. л. солі (або за смаком)
- ч.л. свіжомеленого чорного перцю
- ¼ середньої дрібно нарізаної головки цибулі
Покроковий рецепт приготування
- Для приготування фрикадельок візьміть глибоку миску і ретельно змішайте всі компоненти (фарш, куряче яйце, сіль, спеції та дрібно нарізану цибулю).
- Для формування фрикадельок руки вмочіть у воду і з отриманого фаршу накрутіть невеликі кульки діаметром близько 2 см.
- Викладіть їх на обробну дошку.
- Візьміть велику каструлю, залийте води, доведіть до кипіння, додайте курячі кубики (можете використовувати курячий бульйон).
- Додайте перлову крупу і проваріть її протягом 12 хвилин на помірному вогні.
- Поки вариться перловка підготуйте ваші овочі (наріжте цибулю, картопля і печериці та натріть моркву).
- Через 12 хвилин після того, як ви закинули перловку, запустіть картоплю та варіть протягом 20 хвилин на невеликому вогні.
- Поки вариться картопля, поставте сковороду на вогонь, залийте пару ложок оливкової олії і обсмажте цибулю до золотистого кольору (4-5 хв періодично помішуючи).
- Потім додайте моркву і продовжуйте обсмажувати овочі ще на протязі. 3 хв.
- Засмажені овочі запустіть у суп.
- У тій же сковороді додайте оливкової олії та обсмажте різані печериці протягом 5-6 хв і запустіть їх суп.
- Додайте банку білої квасолі (сік із банки зливати не потрібно, запускайте квасолю разом із соком), запустіть фрикадельки, додайте спеції.
- Дочекайтеся, поки бульйон закипить і проваріть фрикадельки протягом 5 хвилин. Вони мають спливти на поверхню.
- Посоліть суп і додайте 2 ст.л. кропу, проваріть суп ще протягом 2 хв.
Приємного апетиту!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ наводив рецепт вершкового курячого супу з карамелізованою цибулею.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: