
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254764-efektniy-italiyskiy-omlet-frittata-zi-shpinatom-pomidorami-ta-sirom-feta
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254764-efektniy-italiyskiy-omlet-frittata-zi-shpinatom-pomidorami-ta-sirom-feta
Ефектний італійський омлет: фріттата зі шпинатом, помідорами та сиром фета
Такий сніданок по-італійськи може забезпечити зарядом бадьорості в першій половині дня.
.jpg)
Як пише РЕДПОСТ, фрітата, це омлет, запечений у духовці зі шматочками томатів, листям шпинату та сиром фета. Страву варто подавати з скибочкою хрусткого хліба та склянкою свіжого соку. Традиційно фріттату готують на плиті, потім доводять до готовності в духовці, а неаполітанську фріттата готують з використанням макаронних виробів.
Це омлет, який можна сміливо зберігати в холодильнику та розігрівати у мікрохвильовій печі.
Фріттата зі шпинатом, помідорами та сиром фета
Продукти:
- Шпинат свіжий або заморожений (рубаний) - 280 г
- Яйця великі – 4 шт.
- Яєчні білки великі – 4 шт.
- Цибуля зелена (різана) - 2 шт.
- Сир фета (розфарбований) – 1/4 склянки
- Сир моцарелла (подрібнений на тертці) – 3/4 склянки
- Сіль
- Олія оливкова - 1 ст. л.
- Помідори чері - 1 склянка
Покрковий рецепт приготування
- Включити духовку з функцією верхній гриль для попереднього розігріву до максимальної температури.
- У великій мисці з'єднати цілі яйця, білки, шпинат, зелену цибулю, футу, 1/2 склянки моцарелли та 1/4 чайної ложки солі, добре перемішати вилкою.
- У сковороді зі знімною або жароміцною ручкою розігріти на середньому вогні оливкову олію.
- Вилити на розігріту сковороду яєчну суміш, зверху викласти помідори та злегка втиснути їх.
- Накрити сковороду кришкою і готувати фриттату на середньому вогні 5-7 хвилин|мінути|, поки яйця "схопляться".
- Кришку зняти та поставити сковороду з фриттатою під гриль, готувати 4-5 хвилин.
- Потім посипати фриттату 1/4 склянки моцарелли та поставити під гриль ще на 1 хвилину.
- Готову фріттату нарізати порційними шматочками і подавати на порційних тарілках або прямо в сковороді.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати солодкі часникові курячі крильця.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Гаспачо: холодний та яскравий іспанський суп
- Картопля, запечена з помідорами та сиром
- Швидкий сніданок по-турецьки: менемен із ковбасою
- Мінтай запечений з овочами в духовці
- Соковиті смажені помідори у сирному клярі
- Смачні та легкі рецепти швидкої вечері
- Яйця: скільки їх можна їсти на день та рецепт смачного сніданку