
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1257911-gotuemo-kartoplyu-zapechenu-z-sosiskami-pomidorami-ta-sirom
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1257911-gotuemo-kartoplyu-zapechenu-z-sosiskami-pomidorami-ta-sirom
Готуємо картоплю, запечену з сосисками, помідорами та сиром
Проста, але досить цікава страва.

Як пише РЕДПОСТ, апетитна і дуже смачна страва, яка готується елементарно.
Картопля, запечена з сосисками, помідорами та сиром
Продукти (на 4 порції):
- Картопля (велика) - 450 г (5 шт.)
- Сосиски – 200 г (4 шт.)
- Помідори – 270 г (2 шт.)
- Сир твердий - 90 г
- Майонез – 100 г
- Часник - 1 зубчик
- Паприка мелена - 0,5 ч. ложки
- Сіль - 0,75 ч. ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - щіпка (за смаком)
- Олія соняшникова (для змащування форми) – 2 ч. ложки
- Кріп свіжий (для прикраси, за бажанням) – 5 г (1-2 гілочки)
Покроковий рецепт приготування
- Увімкнути духовку та розігріти до 190 градусів.
- Очистити картоплю
- Обсушити за допомогою паперового рушника
- Нарізувати кубиками середнього розміру.
- Сосиски очистити від оболонки
- Нарізати кружальцями.
- Помідори промити, видалити місця прикріплення плодоніжок.
- Нарізати помідори дрібними кубиками.
- У глибокій мисці з'єднати картоплю, сосиски та помідори.
- Додати майонез, сіль, чорний мелений перець та мелену паприку.
- Часник очистити, дрібно нарізати і відправити в миску.
- Акуратно все перемішати.
- Дно форми для запікання (або деко) змастити невеликою кількістю олії.
- Перекласти у форму картоплю із сосисками та помідорами.
- Помістити форму із заготівлею в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин, майже до повної готовності картоплі (залежить від сорту та розміру шматочків картоплі, а також від особливостей вашої духовки).
- Після закінчення часу дістати форму з духовки.
- Твердий сир натерти на великій тертці
- Розподілити поверх картоплі із сосисками та помідорами.
- Повернути овочі з сосисками та сиром у духовку
- Запікати ще 10 хвилин|мінути| при тій же температурі, до розплавлення сиру.
- Кріп або іншу зелень дрібно нарізати та посипати готову страву.
- Подавати запечену картоплю з сосисками, помідорами та сиром у гарячому вигляді на обід чи вечерю.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати салат з буряка, моркви та яблука.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо сирний суп з грибами та картоплею
- Готуємо морквяний суп-пюре
- Готуємо оладки з картоплі по-монастирськи
- Оригінальний пісний суп із фрикадельками
- Готуємо картопляні млинці та млинці на воді без яєць та молока
- Ефектний італійський омлет: фріттата зі шпинатом, помідорами та сиром фета
- Картопляна запіканка "Яблучник"