23.10.2024 21:33 Дмитро Колонєй
Готуємо заморожені фрукти та овочі на зиму
Пропонуємо дванадцять чудових рецептів.
Як пише
РЕДПОСТ, найкращий спосіб запастися фруктами та овочами на зиму – це заморозити їх. Таким чином вдасться зберегти свіжий смак, аромат та максимум корисних речовин.
Яблука, заморожені часточками
Продукти:
-
1 кг яблук,
-
20 мл лимонного соку (з ним яблука не темніють).
Покроковий рецепт приготування:
-
Яблука розрізати на четвертинки
-
Очистити яблука від кісточок
-
Наріж яблука часточками.
-
Збризкати лимонним соком.
-
Скласти яблука у пакет
-
Помістити яблука у морозильну камеру.
2. Заморожені груші на зиму
Продукти:
-
1 кг груш,
-
20 мл лимонного соку або слабкий розчин лимонної кислоти
Покроковий рецепт приготування:
-
Груші розрізати на четвертинки
-
Очистити від кісточок
-
Нарізати часточками.
-
Збризкати груші соком лимона
-
Скласти у підготовлені пакети
-
Щільно зав'язати
-
Забрати на зберігання в морозилку.
3. Сливи, заморожені половинками

Продукти:
Покроковий рецепт приготування:
-
Сливи розрізати навпіл
-
Очистити від кісточок
-
Скласти пакети.
-
Щільно зав'язати
-
Помістити у морозилку.
4. Заморожені персики на зиму
Продукти:
Покроковий рецепт приготування:
Персики розрізати
Очистити від кісточок
Нарізати невеликими шматочками.
Помістити у контейнер
Щільно закрити кришкою
Поставити у морозильну камеру.
5. Білокачанна капуста, заморожена цілком
Продукти:
-
1 качан капусти,
-
2 ст. солі,
-
5 л води.
Покроковий рецепт приготування:
-
Капусту очистити від верхніх листочків
-
Вирізати качан
-
Закип'ятити воду.
-
Підсолити воду.
-
Опустити капусту на 3-5 хвилин у підсолену киплячу воду.
-
Дістати з води
-
Помісти на друшляк
-
Остудити.
-
Обсушити капусту паперовим рушником
-
Загорнути у харчову плівку
-
Забрати на зберігання в морозильну камеру.
6. Нашаткована капуста на зиму
Продукти:
Покроковий рецепт приготування:
-
Капусту очистити від верхніх листочків
-
Розрізати капусту навпіл
-
Нашаткувати.
-
Скласти до пакетів
-
Щільно зав'язати
-
Забрати в морозилку.
7. Буряк, заморожений кубиками на зиму
Працювати з буряком краще у рукавичках, інакше руки стануть червоними.
Продукти:
Покроковий рецепт приготування:
-
Буряк очистити від шкірки
-
Нарізати невеликими кубиками.
-
Скласти їх у пакети чи контейнери.
-
Забрати на зберігання в морозильну камеру.
8. Заморожена морква на зиму
Продукти:
Покроковий рецепт приготування:
-
Моркву підготувати
-
Натерти на великій тертці
-
Склади в пакети.
-
Щільно зав'язати
-
Помістити у морозилку.
9. Болгарський перець на зиму
Краще міксувати перець різного кольору.
Продукти:
Покроковий рецепт приготування:
-
Перець розрізати навпіл
-
Очистити від насіння
-
Нарізати соломкою.
-
Скласти у пакети чи контейнери.
-
Забрати на зберігання в морозильну камеру.
10. Перець, заморожений для фарширування
Продукти:
Покроковий рецепт приготування:
-
Перець підготувати
-
Зрізати верхню частину з плодоніжкою
-
Акуратно вибрати насіння.
-
Скласти перець у контейнери
-
Закрити їх кришками
-
Помістити в морозилку.
11. Заморожені баклажани на зиму
Замочування баклажанів у солоній воді допомагає позбутися зайвої гіркоти.
Продукти:
-
1 кг баклажанів,
-
1 ст. солі,
-
3 л води.
Покроковий рецепт приготування:
-
Баклажани нарізати кубиками
-
Скласти у підсолену воду на 5 хвилин.
-
Відкинути на друшляк
-
Викласти на рушник.
-
Готові кубики баклажанів скласти у пакети
-
Щільно зав'язти
-
Забрати на зберігання в морозильну камеру.
12. Кабачки, заморожені кубиками на зиму
Краще нарізати кабачки кубиками розміром близько 1,5-2 див.
Продукти:
Покроковий рецепт приготування:
-
Кабачки підготувати
-
Нарізати невеликими кубиками.
-
Скласти їх у зип-пакети
-
Помістити у морозильну камеру.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0