
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1274767-gotuemo-zamorozheni-frukti-ta-ovochi-na-zimu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1274767-gotuemo-zamorozheni-frukti-ta-ovochi-na-zimu
Готуємо заморожені фрукти та овочі на зиму
Пропонуємо дванадцять чудових рецептів.
.jpg)
Як пише РЕДПОСТ, найкращий спосіб запастися фруктами та овочами на зиму – це заморозити їх. Таким чином вдасться зберегти свіжий смак, аромат та максимум корисних речовин.
Яблука, заморожені часточками
Продукти:
- 1 кг яблук,
- 20 мл лимонного соку (з ним яблука не темніють).
Покроковий рецепт приготування:
- Яблука розрізати на четвертинки
- Очистити яблука від кісточок
- Наріж яблука часточками.
- Збризкати лимонним соком.
- Скласти яблука у пакет
- Помістити яблука у морозильну камеру.
2. Заморожені груші на зиму

Продукти:
- 1 кг груш,
- 20 мл лимонного соку або слабкий розчин лимонної кислоти
Покроковий рецепт приготування:
- Груші розрізати на четвертинки
- Очистити від кісточок
- Нарізати часточками.
- Збризкати груші соком лимона
- Скласти у підготовлені пакети
- Щільно зав'язати
- Забрати на зберігання в морозилку.
3. Сливи, заморожені половинками
Продукти:
- 1 кг слив.
Покроковий рецепт приготування:
- Сливи розрізати навпіл
- Очистити від кісточок
- Скласти пакети.
- Щільно зав'язати
- Помістити у морозилку.
4. Заморожені персики на зиму

Продукти:
- 1 кг персиків.
Покроковий рецепт приготування:
Персики розрізати
Очистити від кісточок
Нарізати невеликими шматочками.
Помістити у контейнер
Щільно закрити кришкою
Поставити у морозильну камеру.
5. Білокачанна капуста, заморожена цілком

Продукти:
- 1 качан капусти,
- 2 ст. солі,
- 5 л води.
Покроковий рецепт приготування:
- Капусту очистити від верхніх листочків
- Вирізати качан
- Закип'ятити воду.
- Підсолити воду.
- Опустити капусту на 3-5 хвилин у підсолену киплячу воду.
- Дістати з води
- Помісти на друшляк
- Остудити.
- Обсушити капусту паперовим рушником
- Загорнути у харчову плівку
- Забрати на зберігання в морозильну камеру.
6. Нашаткована капуста на зиму

Продукти:
- качан капусти.
Покроковий рецепт приготування:
- Капусту очистити від верхніх листочків
- Розрізати капусту навпіл
- Нашаткувати.
- Скласти до пакетів
- Щільно зав'язати
- Забрати в морозилку.
7. Буряк, заморожений кубиками на зиму

Працювати з буряком краще у рукавичках, інакше руки стануть червоними.
Продукти:
- 1 кг буряків.
Покроковий рецепт приготування:
- Буряк очистити від шкірки
- Нарізати невеликими кубиками.
- Скласти їх у пакети чи контейнери.
- Забрати на зберігання в морозильну камеру.
8. Заморожена морква на зиму

Продукти:
- 1 кг моркви.
Покроковий рецепт приготування:
- Моркву підготувати
- Натерти на великій тертці
- Склади в пакети.
- Щільно зав'язати
- Помістити у морозилку.
9. Болгарський перець на зиму

Краще міксувати перець різного кольору.
Продукти:
- 1 кг болгарського перцю.
Покроковий рецепт приготування:
- Перець розрізати навпіл
- Очистити від насіння
- Нарізати соломкою.
- Скласти у пакети чи контейнери.
- Забрати на зберігання в морозильну камеру.
10. Перець, заморожений для фарширування

Продукти:
- 1 кг солодкого перцю.
Покроковий рецепт приготування:
- Перець підготувати
- Зрізати верхню частину з плодоніжкою
- Акуратно вибрати насіння.
- Скласти перець у контейнери
- Закрити їх кришками
- Помістити в морозилку.
11. Заморожені баклажани на зиму

Замочування баклажанів у солоній воді допомагає позбутися зайвої гіркоти.
Продукти:
- 1 кг баклажанів,
- 1 ст. солі,
- 3 л води.
Покроковий рецепт приготування:
- Баклажани нарізати кубиками
- Скласти у підсолену воду на 5 хвилин.
- Відкинути на друшляк
- Викласти на рушник.
- Готові кубики баклажанів скласти у пакети
- Щільно зав'язти
- Забрати на зберігання в морозильну камеру.
12. Кабачки, заморожені кубиками на зиму

Краще нарізати кабачки кубиками розміром близько 1,5-2 див.
Продукти:
- 1 кг кабачків.
Покроковий рецепт приготування:
- Кабачки підготувати
- Нарізати невеликими кубиками.
- Скласти їх у зип-пакети
- Помістити у морозильну камеру.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати гарбузовий пиріг на сковороді.
Читайте також:
- Готуємо 9 рецептів апетитного варення з кабачків на зиму
- Готуємо борщову заправку на зиму
- Готуємо кетчуп з кабачків та сливи
- Готуємо консервовану заправку для розсольника на зиму
- Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
- Готуємо справжній яблучний оцет із соку
- Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
- Заготівля моркви на зиму: найсмачніші рецепти