«Пальчики оближеш»: готуємо яскраве солодке частування – єврейський цимес

17.02.2024  21:26
Пропонуємо приготувати до столу рецепт незвичайного десерту.
 
Як пише РЕДПОСТ, склад цієї єврейської десертної страви - по суті, солодкого рагу із сухофруктами - може різнитися. Цимес може бути квасоляним, нутовим, сливовим і навіть м'ясним. Наш рецепт – морквяний. А «самий цимес» – один із найпопулярніших навіть у неєвреїв східної Європи єврейських виразів, що означає «найкраще», «те, що треба» чи навіть «пальчики оближеш».
 

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

 

Єврейський цимес

Продукти:

 

1 морква,
50 г чорносливу,
50 г кураги,
50 г ізюму,
1 ст. оливкової олії,
1 ст. меду,
1 ст. л. кориці
 

Покроковий рецепт приготування:

 
  1. Сухофрукти замочити на 15 хвилин у окропі.
  2. Обсушити сухофрукти.
  3. Нарізати сухофрукти.
  4. Нарізати моркву кружальцями.
  5. Обсмажити моркву в олії до м'якості.
  6. Додати мед.
  7. Смажити ще трохи до карамелізації.
  8. Додати сухофрукти.
  9. Додати трохи води.
  10. Протушкувати все на середньому вогні.
  11. Посипати готовий цимес корицею.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати гарбузовий узвар з апельсином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ