
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1263999-gotuemo-konservovanu-zapravku-dlya-rozsolnika-na-zimu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1263999-gotuemo-konservovanu-zapravku-dlya-rozsolnika-na-zimu
Готуємо консервовану заправку для розсольника на зиму
Продовжуємо готуватися до холодної пори року.

Як пише РЕДПОСТ, цей рецепт полегшить готування та урізноманітнити раціон у зимовий час.
Консервована заправка для розсольника
Продукти:
- огірки свіжі - 3 кг,
- морква - 1 кг,
- цибуля - 1 кг,
- перлова крупа - 2 склянки,
- рослинна олія - 200 г,
- цукор - 150 г,
- сіль - 4 ст. ложки,
- оцет 9% - 100 мл,
- лавровий лист,
- перець,
- зелень.
Покроковий рецепт приготування
- Перловку замочити на ніч.
- Вранці перловку промити.
- Залити перловку чистою водою.
- Поставити на сильний вогонь.
- Довести до кипіння.
- Воду злити.
- Перловку промити.
- Знову залити водою.
- Зварити до готовності.
- Огірки промити.
- Натерти на великій тертці.
- Моркву почистити.
- Натерти на великій тертці.
- Цибулю очистити.
- Крупно нашаткувати.
- Усі овочі з'єднати у великій каструлі.
- Додати сіль, цукор, олію.
- Добре перемішати,
- Поставити на вогонь.
- Довести до кипіння.
- Тушкувати 50 хвилин.
- Поки овочі тушкуються, простерилізувати банки. На таку кількість продукту потрібно 12 баночок по 0,5 л.
- В овочеву масу додати перловку, лавровий лист, перець, рубану зелень,
- Проварити 5 хвилин.
- Влити оцет,
- Перемішати,
- Розкласти по баночках.
- Закатати банки кришками,
- Перевернути вгору дном,
- Укутати ковдрою,
- Залишити остигати.
- Для приготування супу вміст баночки потрібно розбавити готовим бульйоном або водою,
- Прокип'ятити 5 хвилин.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати свинячу рульку, запечену в пиві по-баварськи з квашеною капустою та медом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
- Готуємо заморожені яблука на зиму
- Заготовки на зиму: солоні огірки за бабусиним рецептом
- Рецепт оригінальної закуски та прикраси столу: мариновані яйця
- Маринуємо гарбуз на будь-який смак
- Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
- Готуємо заморожені овочі для супу та інших страв на зиму
- Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму
- Готуємо овочеві бульйонні кубики на зиму
- Готуємо суху томатну пасту на зиму
- Готуємо салат з кабачками, баклажанами та яблуками на зиму
- Свіжа зелень взимку: як зберегти корисні властивості
- Готуємо мочені яблука у банках на зиму