15.08.2023 21:55 Дмитро Колонєй
Готуємо хешбраун - американські картопляні оладки
Рецепт страви, яка є традиційним елементом американського завтраку.Г
Як пише
РЕДПОСТ, в Україні ця страва відома насамперед завдяки МакДоналдсу.
Що варто враховувати
-
В оригінальному рецепті хешбрауна використовується спеціальний сорт картоплі, який добре клеїться.
-
Якщо ваші хешбрауни не тримають форму, можна додати трохи борошна або крохмалю.
-
Правильно обсмажений хешбраун хрусткий зовні та м'який усередині.
Хешбраун
Продукти
-
Картопля - 0,5 кг
-
Сіль – 0,5 ч. ложки
-
Олія - 50-100 г
Покроковий рецепт приготування
-
Картоплю очистити, вимити, натерти на великій тертці.
-
Воду закип'ятити.
-
Опустити в киплячу воду натерту картоплю,
-
Варити картоплю 4-5 хвилин (головне, щоб вода закипіла повторно).
-
Відкинути картопляну стружку на друшляк, щоб стекла вода.
-
Не промивати!
-
Картопляну масу рівномірно розкласти на рушник на 10-15 хвилин.
-
Знову перекласти картоплю в миску,
-
Додати сіль,
-
Перемішати.
-
На сковороді нагріти олію.
-
Викласти картопляну масу на сковороду, сформувавши акуратні пишні оладки (заввишки 1 см).
-
Смажити хешбраун на середньому вогні (або трохи вище середнього) з одного боку приблизно 10 хвилин до золотистого кольору.
-
Потім акуратно перевернути картопляні оладки лопаткою (вони дуже ніжні, легко розвалюються).
-
Смажити картопляні оладки з іншого боку ще 8-10 хвилин.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0