
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261146-gotuemo-heshbraun-amerikanski-kartoplyani-oladki
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261146-gotuemo-heshbraun-amerikanski-kartoplyani-oladki
Готуємо хешбраун - американські картопляні оладки
Рецепт страви, яка є традиційним елементом американського завтраку.Г

Як пише РЕДПОСТ, в Україні ця страва відома насамперед завдяки МакДоналдсу.
Що варто враховувати
- В оригінальному рецепті хешбрауна використовується спеціальний сорт картоплі, який добре клеїться.
- Якщо ваші хешбрауни не тримають форму, можна додати трохи борошна або крохмалю.
- Правильно обсмажений хешбраун хрусткий зовні та м'який усередині.
Хешбраун
Продукти
- Картопля - 0,5 кг
- Сіль – 0,5 ч. ложки
- Олія - 50-100 г
Покроковий рецепт приготування
- Картоплю очистити, вимити, натерти на великій тертці.
- Воду закип'ятити.
- Опустити в киплячу воду натерту картоплю,
- Варити картоплю 4-5 хвилин (головне, щоб вода закипіла повторно).
- Відкинути картопляну стружку на друшляк, щоб стекла вода.
- Не промивати!
- Картопляну масу рівномірно розкласти на рушник на 10-15 хвилин.
- Знову перекласти картоплю в миску,
- Додати сіль,
- Перемішати.
- На сковороді нагріти олію.
- Викласти картопляну масу на сковороду, сформувавши акуратні пишні оладки (заввишки 1 см).
- Смажити хешбраун на середньому вогні (або трохи вище середнього) з одного боку приблизно 10 хвилин до золотистого кольору.
- Потім акуратно перевернути картопляні оладки лопаткою (вони дуже ніжні, легко розвалюються).
- Смажити картопляні оладки з іншого боку ще 8-10 хвилин.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ, писав, як приготувати освіжаючий салат з кавуном, огірками та м'ятно-лимонним дресингом
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: