11.08.2023 21:33 Дмитро Колонєй
Готуємо литовський холодний борщ
Рецепт освіжаючої страви, що може заміняти гаспачо і окрошку.
Як пише
РЕДПОСТ, ця страва має багато рецептів, у різних варіаціях приготування вона відома як в Польщі так і в Україні, при цьому нерідко змінюється і основа - від кефіру до газованої води. Але якщо господиня поставила собі за мету приготувати саме традиційний варіант цього супу, повинна врахувати дві його особливості: неодмінна "участь" буряків і відсутність м'ясних продуктів у складі.
Що варто врахувати
-
Вживати холодний борщ треба свіжим, після зберігання він втрачає свої смакові якості.
-
Можна при подачі додати у блюдо кубики льоду.
Литовський холодний борщ
Продукти на 2 порції:
-
буряк 1 шт.
-
яйця 1 шт.
-
огірки 1 шт.
-
кефір (пахта, йогурт, айран, кисле молоко, сироватка) 1 скл. (Краще з високим відсотком жирності)
-
сметана 3 стол.
-
кріп за смаком
-
зелена цибуля 20 гр
-
сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Буряк відварити, остудити та очистити. (можна його запекти або взяти маринований овоч).
-
Яйця відварити круто.
-
Зварені яйця остудити та очистити від шкаралупи.
-
Зелень і огірок помити і обсушити.
-
Буряк натерти на великій тертці або нарізати кубиками, брусочками.
-
Яйце розділити на білок та жовток,
-
Білок натерти на великій тертці.
-
Огірок очистити від шкірки.
-
Огірок натерти на тертці чи нарізати кубиками, брусочками.
-
Кріп і цибулю дрібно порізати
-
Добре розтерти із сіллю у ступці.
-
Жовток розім'яти виделкою і перемішайте зі сметаною.
-
Змішати в окремій ємності буряк, яйце, огірок, зелень та сметану з жовтком.
-
Для гостроти можна додати часник, хрін, гірчицю чи оцет.
-
Залити все кефіром.
-
Дати борщу настоятися близько півгодини.
-
Якщо суп буде дуже густим, його можна розбавити прохолодною кип'яченою водою.
Смачного!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0