30.06.2023 21:42 Дмитро Колонєй
Готуємо окрошку із солоними грибами
Освіжаюче-прохолодна та корисна страва.
Як пише РЕДПОСТ, овочі, бобові, гриби, зелень - чудова основа перших-других страв і навіть десертів. Усім домашнім напевно сподобається окрошка з грибами, міксом овочів та зелені.
Окрошка із солоними грибами
Продукти:
-
гриби солоні на вибір (грузди, опеньки, підберезники та рижики, білі) - 440 грам;
-
огірки свіжі - 4 штуки;
-
мочені яблука - 2 штуки;
-
кріп свіжий - 1 пучок;
-
редис рожевий - 200 грам;
-
цибуля зелена - 6 «стрілок»;
-
квас - 2,5 літра;
-
гірчиця або хрін (що віддаєте перевагу);
-
сіль.
Покроковий рецепт приготування

-
Гриби скласти в друшляк і ретельно промити від розсолу.
-
Коли вода стіче, нарізати невеликими шматочками.
-
Редиска та огірки із зеленню обполоснути.
-
З овочів зрізати кінчики.
-
Дрібно порубати зелену цибулю з кропом.
-
Нарізану зелень покласти в окремий посуд,
-
Приправити сіллю та розім'яти ложкою до відділення соку.
-
Огірки покришити кубиками.
-
Редиску нарізати півкулями.
-
Мочені яблука, звільнивши від насіння та шкірки, порізати кубиками.
-
Усі компоненти окрошки з'єднати, заливши квасом.
-
Додати хрін чи гірчицю на свій смак.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0