
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259694-gotuemo-okroshku-iz-solonimi-gribami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259694-gotuemo-okroshku-iz-solonimi-gribami
Готуємо окрошку із солоними грибами
Освіжаюче-прохолодна та корисна страва.

Як пише РЕДПОСТ, овочі, бобові, гриби, зелень - чудова основа перших-других страв і навіть десертів. Усім домашнім напевно сподобається окрошка з грибами, міксом овочів та зелені.
Окрошка із солоними грибами

Продукти:
- гриби солоні на вибір (грузди, опеньки, підберезники та рижики, білі) - 440 грам;
- огірки свіжі - 4 штуки;
- мочені яблука - 2 штуки;
- кріп свіжий - 1 пучок;
- редис рожевий - 200 грам;
- цибуля зелена - 6 «стрілок»;
- квас - 2,5 літра;
- гірчиця або хрін (що віддаєте перевагу);
- сіль.
Покроковий рецепт приготування
- Гриби скласти в друшляк і ретельно промити від розсолу.
- Коли вода стіче, нарізати невеликими шматочками.
- Редиска та огірки із зеленню обполоснути.
- З овочів зрізати кінчики.
- Дрібно порубати зелену цибулю з кропом.
- Нарізану зелень покласти в окремий посуд,
- Приправити сіллю та розім'яти ложкою до відділення соку.
- Огірки покришити кубиками.
- Редиску нарізати півкулями.
- Мочені яблука, звільнивши від насіння та шкірки, порізати кубиками.
- Усі компоненти окрошки з'єднати, заливши квасом.
- Додати хрін чи гірчицю на свій смак.