
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261046-gotuemo-holodniy-litovskiy-borsch
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261046-gotuemo-holodniy-litovskiy-borsch
Готуємо литовський холодний борщ
Рецепт освіжаючої страви, що може заміняти гаспачо і окрошку.

Як пише РЕДПОСТ, ця страва має багато рецептів, у різних варіаціях приготування вона відома як в Польщі так і в Україні, при цьому нерідко змінюється і основа - від кефіру до газованої води. Але якщо господиня поставила собі за мету приготувати саме традиційний варіант цього супу, повинна врахувати дві його особливості: неодмінна "участь" буряків і відсутність м'ясних продуктів у складі.
Що варто врахувати
- Вживати холодний борщ треба свіжим, після зберігання він втрачає свої смакові якості.
- Можна при подачі додати у блюдо кубики льоду.
Литовський холодний борщ
Продукти на 2 порції:
- буряк 1 шт.
- яйця 1 шт.
- огірки 1 шт.
- кефір (пахта, йогурт, айран, кисле молоко, сироватка) 1 скл. (Краще з високим відсотком жирності)
- сметана 3 стол.
- кріп за смаком
- зелена цибуля 20 гр
- сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Буряк відварити, остудити та очистити. (можна його запекти або взяти маринований овоч).
- Яйця відварити круто.
- Зварені яйця остудити та очистити від шкаралупи.
- Зелень і огірок помити і обсушити.
- Буряк натерти на великій тертці або нарізати кубиками, брусочками.
- Яйце розділити на білок та жовток,
- Білок натерти на великій тертці.
- Огірок очистити від шкірки.
- Огірок натерти на тертці чи нарізати кубиками, брусочками.
- Кріп і цибулю дрібно порізати
- Добре розтерти із сіллю у ступці.
- Жовток розім'яти виделкою і перемішайте зі сметаною.
- Змішати в окремій ємності буряк, яйце, огірок, зелень та сметану з жовтком.
- Для гостроти можна додати часник, хрін, гірчицю чи оцет.
- Залити все кефіром.
- Дати борщу настоятися близько півгодини.
- Якщо суп буде дуже густим, його можна розбавити прохолодною кип'яченою водою.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ писав, як приготувати освіжаючий кавуновий гаспачо з овочами, лаймом та імбиром.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: