29.03.2023 22:07 Дмитро Колонєй
Готуємо яскравий овочевий рататуй у духовці
Дуже смачна, соковита та яскрава страва, яка прикрасить будь-який стіл.
Як пише
РЕДПОСТ, класичний рататуй - це запечені в томатному соусі овочі, готувати який надзвичайно просто.
Овочевий класичний рататуй у духовці
Продукти на 6 порцій:
-
Помідори 300 гр
-
Кабачки 300 гр
-
Баклажани 300 гр
-
Часник 2 зубч.
-
Рослинна олія 5 стол.
-
Суміш трав (французьких 1/2 ст. арк.) 3 гр
-
Перець чорний мелений за смаком
-
Сіль за смаком
Соус:
-
Помідори 300 гр
-
Болгарський перець 300 гр
-
Цибуля 1 шт.
-
Рослинна олія 2 стол. (рафінований)
-
Перець чорний мелений за смаком
-
Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Овочі добре вимити.
-
Цибулю очистити від лушпиння.
-
На помідорах зробіть надрізи навхрест, потім покласти їх у окріп на 2-3 хвилини.
-
Зняти з помідорів шкірку і нарізати м'якоть невеликими кубиками.
-
Болгарський перець, не зрізаючи з нього плодоніжку, запекти в розігрітій до 220 ° С духовці близько 15-25 хвилин до чорних підпалин на шкірці. Можна у спеціальному рукаві. Час та температуру визначити за своєю духовкою.
-
Перець охолодіть, не виймаючи з|із| пакета, і очистіть від шкірки.
-
Видалити у перцю насіння та плодоніжку.
-
Нарізати м'якоть печеного болгарського перцю дрібними шматочками.
-
Очищену цибулю дрібно нарізати кубиками.
-
У сковороді розігріти олію.
-
Викласти цибулю, обсмажити протягом приблизно 4-5 хвилин до прозорості. Помішуючи лопаткою, щоби не пригорів.
-
Додати в сковороду нарізані помідори і гасити все на невеликому вогні близько 8-10 хвилин.
-
Додати до цибулі та помідорів подрібнений болгарський перець, посолити, поперчити, перемішати і тушкувати ще 3-5 хвилин.Підготувати решту необхідних інгредієнтів для страви.
-
Помідори, кабачки, баклажани вимити та обсушити. Баклажан краще вибирати довгастий, щоб діаметр овочів був більш-менш однаковий по всій довжині.
-
Кабачки нарізати кружальцями завтовшки приблизно 2 мм.
-
Крім звичайних кабачків, можна використовувати цукіні або жовті кабачки. Якщо у ваших кабачків шкірка жорстка, зчистити її. Але бажано використовувати кабачки з ніжною шкіркою, щоби не зчищати її.
-
Помідори також нарізати кружальцями.
-
Баклажани нарізати кружальцями такої ж товщини, як і кабачки з помідорами, посолити та залишити на 10 хвилин, щоб вийшла гіркота.
-
Потім промити баклажани холодною водою.
-
Очищений часник дрібно посікти ножем або пропустити через прес.
-
У мисці змішати олію, подрібнений часник, суміш французьких трав, чорний мелений перець і сіль.
-
У форму для запікання вилити весь соус.
-
Форму для запікання краще брати глибше, щоб у неї повністю помістилися всі кружечки овочів. Якщо немає достатньо глибокої розрізати їх навпіл.
-
Зверху викласти, чергуючи, кружечки помідорів, кабачків та баклажанів. Овочі до половини повинні бути занурені в соус.
-
Зверху овочі полити олією з часником та травами.
-
Накрити форму фольгою і поставити в розігріту до 200 ° С духовку приблизно на 1:00. Точний час та температуру запікання визначити за своєю духовкою.
-
Потім фольгу зняти та запікати овочі ще 20-30 хвилин.
Смачного!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0