
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256509-gotuemo-yaskraviy-ovocheviy-ratatuy-u-duhovtsi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256509-gotuemo-yaskraviy-ovocheviy-ratatuy-u-duhovtsi
Готуємо яскравий овочевий рататуй у духовці
Дуже смачна, соковита та яскрава страва, яка прикрасить будь-який стіл.

Як пише РЕДПОСТ, класичний рататуй - це запечені в томатному соусі овочі, готувати який надзвичайно просто.
Овочевий класичний рататуй у духовці
Продукти на 6 порцій:
- Помідори 300 гр
- Кабачки 300 гр
- Баклажани 300 гр
- Часник 2 зубч.
- Рослинна олія 5 стол.
- Суміш трав (французьких 1/2 ст. арк.) 3 гр
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Соус:
- Помідори 300 гр
- Болгарський перець 300 гр
- Цибуля 1 шт.
- Рослинна олія 2 стол. (рафінований)
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Овочі добре вимити.
- Цибулю очистити від лушпиння.
- На помідорах зробіть надрізи навхрест, потім покласти їх у окріп на 2-3 хвилини.
- Зняти з помідорів шкірку і нарізати м'якоть невеликими кубиками.
- Болгарський перець, не зрізаючи з нього плодоніжку, запекти в розігрітій до 220 ° С духовці близько 15-25 хвилин до чорних підпалин на шкірці. Можна у спеціальному рукаві. Час та температуру визначити за своєю духовкою.
- Перець охолодіть, не виймаючи з|із| пакета, і очистіть від шкірки.
- Видалити у перцю насіння та плодоніжку.
- Нарізати м'якоть печеного болгарського перцю дрібними шматочками.
- Очищену цибулю дрібно нарізати кубиками.
- У сковороді розігріти олію.
- Викласти цибулю, обсмажити протягом приблизно 4-5 хвилин до прозорості. Помішуючи лопаткою, щоби не пригорів.
- Додати в сковороду нарізані помідори і гасити все на невеликому вогні близько 8-10 хвилин.
- Додати до цибулі та помідорів подрібнений болгарський перець, посолити, поперчити, перемішати і тушкувати ще 3-5 хвилин.Підготувати решту необхідних інгредієнтів для страви.
- Помідори, кабачки, баклажани вимити та обсушити. Баклажан краще вибирати довгастий, щоб діаметр овочів був більш-менш однаковий по всій довжині.
- Кабачки нарізати кружальцями завтовшки приблизно 2 мм.
- Крім звичайних кабачків, можна використовувати цукіні або жовті кабачки. Якщо у ваших кабачків шкірка жорстка, зчистити її. Але бажано використовувати кабачки з ніжною шкіркою, щоби не зчищати її.
- Помідори також нарізати кружальцями.
- Баклажани нарізати кружальцями такої ж товщини, як і кабачки з помідорами, посолити та залишити на 10 хвилин, щоб вийшла гіркота.
- Потім промити баклажани холодною водою.
- Очищений часник дрібно посікти ножем або пропустити через прес.
- У мисці змішати олію, подрібнений часник, суміш французьких трав, чорний мелений перець і сіль.
- У форму для запікання вилити весь соус.
- Форму для запікання краще брати глибше, щоб у неї повністю помістилися всі кружечки овочів. Якщо немає достатньо глибокої розрізати їх навпіл.
- Зверху викласти, чергуючи, кружечки помідорів, кабачків та баклажанів. Овочі до половини повинні бути занурені в соус.
- Зверху овочі полити олією з часником та травами.
- Накрити форму фольгою і поставити в розігріту до 200 ° С духовку приблизно на 1:00. Точний час та температуру запікання визначити за своєю духовкою.
- Потім фольгу зняти та запікати овочі ще 20-30 хвилин.
Смачного!
- Готуємо пісні роли з лавашу з овочами
- Готуємо легкий суп Мінестроні
- Готуємо паштет із червоної сочевиці
- Апетитна вегетаріанська паста
- Готуємо печений і солодкий фарширований гарбуз