
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282324-polunitsya-na-grili-z-vershkami-vishukaniy-litniy-desert
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282324-polunitsya-na-grili-z-vershkami-vishukaniy-litniy-desert
Полуниця на грилі з вершками: вишуканий літній десерт
Так, так, цю ягоду можна ще й підсмажити.
.jpg)
Як пише РЕДПОСТ, варто приготувати ці несподівані та ефектні ласощі, які ідеально завершують літній обід на свіжому повітрі, гідні кращих ресторанів, а готуються дуже просто.
Що варто врахувати
- Щоб ягода не розтеклася і не втратила форму на грилі, слід вибрати пружні ягоди, що не перестигли, — вони «поводитимуть» себе на грилі ідеально.
- Так само можна обсмажувати персики, банани, ананаси, яблука.
- Замість меду та бальзамічного оцту для цих плодів можна використовувати коричневий цукор та вершкове масло.
Полуниця на грилі з бальзаміком та вершками
Продукти (на 4 порції):
- Полуниця - 250 г
- Вершки 33% - 200 мл
- Бальзамічний оцет - 1 ст. л.
- Мед - 1 ст. л.
- Цукрова пудра - 1 ст. л.
- Ванільний цукор - 0,5 год. л.
Покроковий рецепт приготування
- Помити полуницю.
- Обсушити полуницю.
- Видалити плодоніжки.
- Розрізати великі ягоди навпіл (якщо потрібно).
- Розігріти гриль.
- Викласти полуницю на решітку.
- Обсмажувати 4-5 хвилин, часто перевертаючи, щоби ягоди прогрілися і злегка підрум'янилися.
- Перекласти гарячу полуницю у миску.
- Додати бальзамічний оцет та мед.
- Залишити ягоди на 5 хвилин, щоб вони просочилися та пустили сік.
- Збити холодні вершки із цукровою пудрою і ванільним цукром до пишної маси.
- Розкласти збиті вершки креманками.
- Викласти зверху гарячу полуницю.
- Полити соком, що виділився.
- Прикрасити м'ятою або зеленим базиліком і одразу подавати.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати пряну закуску для пікніка шашлик із картоплі.
Читайте також:
- Готуємо гаспачо з полуницею
- П'ять ідей салатів для пікніка: яскраві смаки на свіжому повітрі
- Готуємо 9 узварів із полуницею на будь-який смак
- Рецепт ванільного бісквіту з полуничною глазур'ю
- Готуємо польський фруктовий суп
- Смажений кавун на грилі: рецепт зі смаком літа та димком
- Готуємо желе зі свіжої полуниці
- Фарширований багет з сиром та шинкою
- Рецепт полуничного щербету
- Готуємо мексиканський фруктовий салат Полунична сальса
- Як приготувати смачний ягідний десерт з вершками
- Готуємо яскраві тарталетки з полуницею
- «Пальчики оближеш»: готуємо яскраве солодке частування – єврейський цимес
- Готуємо полуничний пиріг зі сметанною заливкою