22.06.2025   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282324-polunitsya-na-grili-z-vershkami-vishukaniy-litniy-desert

Полуниця на грилі з вершками: вишуканий літній десерт

Так, так, цю ягоду можна ще й підсмажити.

Як приготувати полуницю на грилі з вершками: рецепт
 
Як пише РЕДПОСТ, варто приготувати ці несподівані та ефектні ласощі, які ідеально завершують літній обід на свіжому повітрі, гідні кращих ресторанів, а готуються дуже просто.

Що варто врахувати

  • Щоб ягода не розтеклася і не втратила форму на грилі, слід вибрати пружні ягоди, що не перестигли, — вони «поводитимуть» себе на грилі ідеально.
  • Так само можна обсмажувати персики, банани, ананаси, яблука.
  • Замість меду та бальзамічного оцту для цих плодів можна використовувати коричневий цукор та вершкове масло.

Полуниця на грилі з бальзаміком та вершками

Продукти (на 4 порції):

  • Полуниця - 250 г
  • Вершки 33% - 200 мл
  • Бальзамічний оцет - 1 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Ванільний цукор - 0,5 год. л.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram

Покроковий рецепт приготування

  1. Помити полуницю.
  2. Обсушити полуницю.
  3. Видалити плодоніжки.
  4. Розрізати великі ягоди навпіл (якщо потрібно).
  5. Розігріти гриль.
  6. Викласти полуницю на решітку.
  7. Обсмажувати 4-5 хвилин, часто перевертаючи, щоби ягоди прогрілися і злегка підрум'янилися.
  8. Перекласти гарячу полуницю у миску.
  9. Додати бальзамічний оцет та мед.
  10. Залишити ягоди на 5 хвилин, щоб вони просочилися та пустили сік.
  11. Збити холодні вершки із цукровою пудрою і ванільним цукром до пишної маси.
  12. Розкласти збиті вершки креманками.
  13. Викласти зверху гарячу полуницю.
  14. Полити соком, що виділився.
  15. Прикрасити м'ятою або зеленим базиліком і одразу подавати.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати пряну закуску для пікніка шашлик із картоплі. 
 
Читайте також:
 
  • Готуємо гаспачо з полуницею
  • П'ять ідей салатів для пікніка: яскраві смаки на свіжому повітрі
  • Готуємо 9 узварів із полуницею на будь-який смак
  • Рецепт ванільного бісквіту з полуничною глазур'ю
  • Готуємо польський фруктовий суп
  • Смажений кавун на грилі: рецепт зі смаком літа та димком
  • Готуємо желе зі свіжої полуниці
  • Фарширований багет з сиром та шинкою
  • Рецепт полуничного щербету
  • Готуємо мексиканський фруктовий салат Полунична сальса
  • Як приготувати смачний ягідний десерт з вершками
  • Готуємо яскраві тарталетки з полуницею
  • «Пальчики оближеш»: готуємо яскраве солодке частування – єврейський цимес
  • Готуємо полуничний пиріг зі сметанною заливкою
 
←Вернуться Печать