15.06.2025 21:43 Дмитро Колонєй
Готуємо желе зі свіжої полуниці
Ніжний десерт, який обожнюють дорослі та діти.
Как пише
РЕДПОСТ, іноді все, що потрібно спекотним днем, - це ложка прохолодного, легкого, прозорого, з насиченим смаком свіжих ягід полуничного желе, що радує око своїм яскравим кольором. Цей десерт простий у приготуванні, не потребує екзотики – лише справжні продукти та трохи терпіння.
Желе зі свіжої полуниці
Продукти:
-
500 г свіжої полуниці
-
120 г цукру
-
25 г желатину
-
500 мл води
Покроковий рецепт приготування:
-
Залити желатин холодною водою (приблизно 100 мл із загального обсягу).
-
Залишити набухання на 15 хвилин.
-
Промити полуницю.
-
Видалити хвостики.
-
Пропустити полуницю через соковижималку або пюрувати блендером.
-
Процідіть через сито, щоб видалити м'якоть.
-
Додати цукор у полуничний сік.
-
Влити воду, що залишилася.
-
Поставити на повільний вогонь.
-
Прокип'ятити 2 хвилини, трохи помішуючи.
-
Зняти з вогню.
-
Остудити суміш до кімнатної температури - важливо не додавати желатин у окріп.
-
Ввести набряклий желатин в сироп, що остигнув.
-
Добре перемішати до розчинення.
-
Розлити масу за формами чи склянками.
-
Поставити в холодильник щонайменше на 3 години, до повного застигання.
-
За бажанням прикрасити свіжою полуницею, листочками м'яти або кокосовою стружкою перед подачею.
-
Страву можна подавати і порційно, і в одній великій страві, а також поєднувати з морозивом чи натуральним йогуртом.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0