
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282076-gotuemo-zhele-zi-svizhoyi-polunitsi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282076-gotuemo-zhele-zi-svizhoyi-polunitsi
Готуємо желе зі свіжої полуниці
Ніжний десерт, який обожнюють дорослі та діти.

Как пише РЕДПОСТ, іноді все, що потрібно спекотним днем, - це ложка прохолодного, легкого, прозорого, з насиченим смаком свіжих ягід полуничного желе, що радує око своїм яскравим кольором. Цей десерт простий у приготуванні, не потребує екзотики – лише справжні продукти та трохи терпіння.
Желе зі свіжої полуниці
Продукти:
- 500 г свіжої полуниці
- 120 г цукру
- 25 г желатину
- 500 мл води
Покроковий рецепт приготування:
- Залити желатин холодною водою (приблизно 100 мл із загального обсягу).
- Залишити набухання на 15 хвилин.
- Промити полуницю.
- Видалити хвостики.
- Пропустити полуницю через соковижималку або пюрувати блендером.
- Процідіть через сито, щоб видалити м'якоть.
- Додати цукор у полуничний сік.
- Влити воду, що залишилася.
- Поставити на повільний вогонь.
- Прокип'ятити 2 хвилини, трохи помішуючи.
- Зняти з вогню.
- Остудити суміш до кімнатної температури - важливо не додавати желатин у окріп.
- Ввести набряклий желатин в сироп, що остигнув.
- Добре перемішати до розчинення.
- Розлити масу за формами чи склянками.
- Поставити в холодильник щонайменше на 3 години, до повного застигання.
- За бажанням прикрасити свіжою полуницею, листочками м'яти або кокосовою стружкою перед подачею.
- Страву можна подавати і порційно, і в одній великій страві, а також поєднувати з морозивом чи натуральним йогуртом.