Ароматний неаполітанський кавовий коктейль торре

30.10.2024  21:34
Напій, дуже популярний у сонячній Італії, зігріє у холодні вечори.
 
Як пише РЕДПОСТ, деякі називають торре неаполітанською версією капучино. Але цей напій складається з двох шарів: кави та молочної піни, яка має височіти над чашкою приблизно на пару сантиметрів. Звідси і назва напою, в перекладі з італійської – вежа. Його вигадав наприкінці XVII століття, після появи макіато (у якому кави більше, ніж молока) і капучино (де його менше) невідомий кулінар, який, для більшої ефектності, вирішив досягти контрастності між кавою та піною. Подається торре в чашках, призначених для капучіно. Значно пізніше з'явилося еспресо, на основі якого наразі часто-густо готовлять цей напій.  

 

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

 

Що варто врахувати

 
  • Для напою потрібна тепла молочна піна. Якщо молоко збивати капучинатором кавоварки, то початкова температура рідини може бути приблизно +8 °C. У процесі збивання пар нагріє до +60 °C. Якщо молоко збивати вручну, його слід попередньо розігріти до температури, що не перевищує +65 °C.
  • Краще використовувати чисту арабіку або суміші, в яких робусти не більше 15%.
  • Хоча в італійських барах «кавову вежу» готують з еспресо, в домашніх умовах можна зварити міцну чорну каву будь-яким способом.
  • Оптимальний смак має кавова основа із зерен середнього обсмажування. Поєднання молока з кавою темної обсмажування – на любителя.
  • Жирність молока неважлива. Але з молоком жирністю понад 2,5% торрі смачніше.

Торре

 

Інгредієнти

 
  • міцна чорна кава – 25-30 мл;
  • молоко – 150 мл;
  • цукор,
  • кориця,
  • тертий шоколад – до смаку.
  •  

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Збити молоко у круту, стійку піну. 
  2. Зварити каву в кавомашині або в турці, якщо потрібно - підсолодити. На кількість кави, що вказана в рецепті, береться 55 мл води.
  3. Перелити каву у скляну чашку чи келих.
  4. За допомогою неглибокої ложки зверху кави викласти молочну піну. 
  5. Посипати корицею чи тертим шоколадом.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати пісний салат олів'є.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: