Готуємо чудові коктейлі з шампанським

25.10.2024  21:32
Одинадцять найцікавіших рецептів, які дивовижно скрасять вечори з друзями та близькими.
 
Як пише РЕДПОСТ, цієї п'ятниці - Всесвітній день шампанського, варто згадати, що цей напій, винайдений випадково французами, чудова основа для легких коктейлів на всі випадки життя. 
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Що варто врахувати

 
Шейкер можна замінити ємністю із кришкою. Щоб не ризикувати скляними, краще металевий термос або пластикова пляшка з широкою шийкою.  
 

1. Персиковий коктейль з коньяком та шампанським

 

Інгредієнти: 

 
  • 50 мл шампанського, 
  • 25 мл коньяку, 
  • 25 мл апельсинового соку, 
  • 1 персик.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Ошпарити персик окропом
  2. Очистити від шкірки
  3. Подрібнити у блендері. 
  4. Додати апельсиновий сік та коньяк
  5. Знову збити
  6. Перелити у фужер. 
  7. Долити коктейль шампанським.
 

2. Полуничне морозиво із шампанським

 

Інгредієнти: 

 
  • 50 г полуниці, 
  • 100 г морозива, 
  • 2 листочки м'яти, 
  • 50 мл шампанського.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Подрібнити у блендері полуницю, м'яту та морозиво. 
  2. Перекласти в келих чи креманку 
  3. Долити коктейль шампанським.
 

3. Північне сяйво

Один із найміцніших коктейлів у цій добірці. 

 

Інгредієнти: 

 
  • 100 мл шампанського, 
  • 50 мл лимонного соку, 
  • 50 мл горілки 
  • 10 мл цукрового сиропу, 
  • лід.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Наповнити шейкер льодом.
  2. Змішай у ньому горілку, цукровий сироп та лимонний сік. 
  3. Процідити цю суміш у келих із льодом 
  4. Долити шампанським.
 

4. Белліні з шампанським

Підійде вже готове персикове пюре або можеш просто подрібнити свіжий персик блендером.

 

Інгредієнти: 

 
  • 100 мл шампанського, 
  • 10 мл цукрового сиропу, 
  • 10 мл лимонного соку, 
  • 20 г персикового пюре.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Ложкою акуратно перемішати половину шампанського та решту інгредієнтів. 
  2. Процідити готову суміш у високий келих
  3. Долити шампанським, що залишилися.
 

5. Золотий оксамит

Інгредієнти: 

 
  • 100 мл шампанського, 
  • 25 мл ананасового соку, 
  • 100 мл світлого пива.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. У високий келих влити пиво, ананасовий сік та шампанське – у такій послідовності. 
  2. Не перемішувати.
  3. Подавати без льоду коктейль.
 

6. Смерть після полудня

Знаменитий коктейль, названий на честь твору Ернеста Хемінгуея і, мабуть, придуманий письменником.

 

Інгредієнти: 

 
  • 40 мл абсенту, 
  • 100 мл шампанського, 
  • 8 мл цукрового сиропу.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Охолодити келих. 
  2. По черзі влити в келих абсент, шампанське, цукровий сироп. 
  3. Акуратно перемішати коктейль барною ложкою.
 

7. Коктейль із шампанського та ківі

Інгредієнти: 

 
  • 50 мл шампанського, 
  • 50 мл апельсинового соку, 
  • 1 ківі.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Очистити та подрібнити ківі у блендері з апельсиновим соком. 
  2. Перелити коктейль у фужер
  3. Долити шампанським.
 

8. Тінторетто

Для більш ніжного та красивого відтінку варто взяти рожеве шампанське.

 

Інгредієнти: 

 
  • 120 мл шампанського, 
  • 30 мл гранатового соку, 
  • 10 мл цукрового сиропу.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Змішати цукровий сироп і гранатовий сік до однорідності у фужері.
  2. Долити шампанське
  3. Акуратно перемішати коктейль.
 

9. Чорний оксамит

Інгредієнти: 

 
  • 450 мл темного пива, 
  • 450 мл шампанського.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Охолодити келихи.
  2. Розлити шампанське у келихи. 
  3. Акуратно долити зверху темне пиво
  4. Відразу подавати коктейль.
 

10. Лимонний коктейль із шампанським

Інгредієнти: 

 
  • 100 мл шампанського, 
  • 25 мл лимонного соку, 
  • 1 ч. л. коричневий цукор.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Змішати коричневий цукор із лимонним соком до розчинення
  2. Залити у фужер. 
  3. Долити коктейль шампанським.
 

11. Коктейль з шампанським та темним ромом

Інгредієнти: 

 
  • 120 мл шампанського, 
  • 30 мл темного рому, 
  • 20 мл лимонного сиропу, 
  • 2 ч. л. меду, лід.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Покласти в шейкер лід.
  2. Додати ром, лимонний сироп та рідкий мед.
  3. Змішати
  4. Перелити заготовку у високий келих
  5. Долити коктейль шампанським.
 

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ніжні рибні котлети із салом.

 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: