Як пише
РЕДПОСТ, цієї п'ятниці - Всесвітній день шампанського, варто згадати, що цей напій, винайдений випадково французами, чудова основа для легких коктейлів на всі випадки життя.
Що варто врахувати
Шейкер можна замінити ємністю із кришкою. Щоб не ризикувати скляними, краще металевий термос або пластикова пляшка з широкою шийкою.
1. Персиковий коктейль з коньяком та шампанським
Інгредієнти:
-
50 мл шампанського,
-
25 мл коньяку,
-
25 мл апельсинового соку,
-
1 персик.
Покроковий рецепт приготування:
-
Ошпарити персик окропом
-
Очистити від шкірки
-
Подрібнити у блендері.
-
Додати апельсиновий сік та коньяк
-
Знову збити
-
Перелити у фужер.
-
Долити коктейль шампанським.
2. Полуничне морозиво із шампанським
Інгредієнти:
-
50 г полуниці,
-
100 г морозива,
-
2 листочки м'яти,
-
50 мл шампанського.
Покроковий рецепт приготування:
-
Подрібнити у блендері полуницю, м'яту та морозиво.
-
Перекласти в келих чи креманку
-
Долити коктейль шампанським.
3. Північне сяйво
Один із найміцніших коктейлів у цій добірці.
Інгредієнти:
-
100 мл шампанського,
-
50 мл лимонного соку,
-
50 мл горілки
-
10 мл цукрового сиропу,
-
лід.
Покроковий рецепт приготування:
-
Наповнити шейкер льодом.
-
Змішай у ньому горілку, цукровий сироп та лимонний сік.
-
Процідити цю суміш у келих із льодом
-
Долити шампанським.
4. Белліні з шампанським
Підійде вже готове персикове пюре або можеш просто подрібнити свіжий персик блендером.
Інгредієнти:
-
100 мл шампанського,
-
10 мл цукрового сиропу,
-
10 мл лимонного соку,
-
20 г персикового пюре.
Покроковий рецепт приготування:
-
Ложкою акуратно перемішати половину шампанського та решту інгредієнтів.
-
Процідити готову суміш у високий келих
-
Долити шампанським, що залишилися.
5. Золотий оксамит
Інгредієнти:
-
100 мл шампанського,
-
25 мл ананасового соку,
-
100 мл світлого пива.
Покроковий рецепт приготування:
-
У високий келих влити пиво, ананасовий сік та шампанське – у такій послідовності.
-
Не перемішувати.
-
Подавати без льоду коктейль.
6. Смерть після полудня
Знаменитий коктейль, названий на честь твору Ернеста Хемінгуея і, мабуть, придуманий письменником.
Інгредієнти:
-
40 мл абсенту,
-
100 мл шампанського,
-
8 мл цукрового сиропу.
Покроковий рецепт приготування:
-
Охолодити келих.
-
По черзі влити в келих абсент, шампанське, цукровий сироп.
-
Акуратно перемішати коктейль барною ложкою.
7. Коктейль із шампанського та ківі
Інгредієнти:
-
50 мл шампанського,
-
50 мл апельсинового соку,
-
1 ківі.
Покроковий рецепт приготування:
-
Очистити та подрібнити ківі у блендері з апельсиновим соком.
-
Перелити коктейль у фужер
-
Долити шампанським.
8. Тінторетто
Для більш ніжного та красивого відтінку варто взяти рожеве шампанське.
Інгредієнти:
-
120 мл шампанського,
-
30 мл гранатового соку,
-
10 мл цукрового сиропу.
Покроковий рецепт приготування:
-
Змішати цукровий сироп і гранатовий сік до однорідності у фужері.
-
Долити шампанське
-
Акуратно перемішати коктейль.
9. Чорний оксамит
Інгредієнти:
-
450 мл темного пива,
-
450 мл шампанського.
Покроковий рецепт приготування:
-
Охолодити келихи.
-
Розлити шампанське у келихи.
-
Акуратно долити зверху темне пиво
-
Відразу подавати коктейль.
10. Лимонний коктейль із шампанським
Інгредієнти:
-
100 мл шампанського,
-
25 мл лимонного соку,
-
1 ч. л. коричневий цукор.
Покроковий рецепт приготування:
-
Змішати коричневий цукор із лимонним соком до розчинення
-
Залити у фужер.
-
Долити коктейль шампанським.
11. Коктейль з шампанським та темним ромом
Інгредієнти:
-
120 мл шампанського,
-
30 мл темного рому,
-
20 мл лимонного сиропу,
-
2 ч. л. меду, лід.
Покроковий рецепт приготування:
-
Покласти в шейкер лід.
-
Додати ром, лимонний сироп та рідкий мед.
-
Змішати
-
Перелити заготовку у високий келих
-
Долити коктейль шампанським.