05.03.2024 21:34
Готуємо ситну кавказьку хашламу на пиві
Рецепт страви, присвяченої богам.
Як пише
РЕДПОСТ, цього разу ми готуватимемо Хашламу. Це давня страва. Більше того, так склалося, що вона є відразу у двох народів Кавказу. Щоправда, поєднує їх лише назва.
У Вірменії це було обрядове тушковане в пиві м'ясо зі спеціями, яке готувалося на честь верховного бога Ара. По суті – рагу.
А в Грузії, навпаки - це було мінімально приправлене відварене м'ясо, яким тільки й могли харчуватися вояки країни, що перебувають у поході проти монголо-татар.
Хашлама на пиві
Продукти:
-
800 г яловичини,
-
2 помідори,
-
2 цибулини,
-
1 морква,
-
2 болгарські перці,
-
300 г картоплі,
-
3 зубчики часнику,
-
500 мл пива (світле пиво без добавок),
-
півпучка кінзи,
-
3 ст. оливкової олії,
-
мелений перець,
-
сіль
Покроковий рецепт приготування:
-
Нарізати овочі, м'ясо, зелень.
-
У глибокий казанок влити олію
-
Скласти шарами: м'ясо, картопля, цибуля, помідори, морква та солодкий перець.
-
Кожен шар посолити та поперчити.
-
Додати пиво.
-
Накрити кришкою
-
Готувати три години на дуже повільному вогні.
-
Перед подачею додати нарізану кінзу.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати грузинський овочевий салат із горіховою заправкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0