
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1267652-gotuemo-starodavnyu-kavkazku-hashlamu-na-pivi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1267652-gotuemo-starodavnyu-kavkazku-hashlamu-na-pivi
Готуємо ситну кавказьку хашламу на пиві
Рецепт страви, присвяченої богам.

Як пише РЕДПОСТ, цього разу ми готуватимемо Хашламу. Це давня страва. Більше того, так склалося, що вона є відразу у двох народів Кавказу. Щоправда, поєднує їх лише назва.
У Вірменії це було обрядове тушковане в пиві м'ясо зі спеціями, яке готувалося на честь верховного бога Ара. По суті – рагу.
А в Грузії, навпаки - це було мінімально приправлене відварене м'ясо, яким тільки й могли харчуватися вояки країни, що перебувають у поході проти монголо-татар.
Хашлама на пиві
Продукти:
- 800 г яловичини,
- 2 помідори,
- 2 цибулини,
- 1 морква,
- 2 болгарські перці,
- 300 г картоплі,
- 3 зубчики часнику,
- 500 мл пива (світле пиво без добавок),
- півпучка кінзи,
- 3 ст. оливкової олії,
- мелений перець,
- сіль
Покроковий рецепт приготування:
- Нарізати овочі, м'ясо, зелень.
- У глибокий казанок влити олію
- Скласти шарами: м'ясо, картопля, цибуля, помідори, морква та солодкий перець.
- Кожен шар посолити та поперчити.
- Додати пиво.
- Накрити кришкою
- Готувати три години на дуже повільному вогні.
- Перед подачею додати нарізану кінзу.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати грузинський овочевий салат із горіховою заправкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо норвезький пивний суп Елеброд
- Готуємо пивні грінки по-уельськи
- Готуємо запашну печеню зі свининою, картоплею та квасолею в горщиках
- Хрусткі цибулинні кільця в клярі на мінералці
- Готуємо чіпси з лаваша на сковороді
- Готуємо м'ясний хліб із вареними яйцями
- Готуємо свинячу рульку, запечену в пиві по-баварськи з квашеною капустою та медом