23.01.2023 21:57 Дмитро Колонєй
Курка в кока-колі по-китайськи
Швидка страва з незвичайним смаком.
Як пише
РЕДПОСТ, приготувавши і скуштувавши цю страву, ви зможете краще зрозуміти смаки жителів Китаю, оскільки це - не рідкісна або екзотична страва з дивовижними та рідкісними інгредієнтами, а дуже поширена і популярна їжа жителів Піднебесної, наприклад, студентів. І ще кілька моментів.
-
Тут ми представимо рецепт цієї страви, яка має й інші варіанти. Наприклад, з додаванням лимонного соку чи вина (зазвичай, будь-якого світлого, вишневого чи рисового). Ніхто вас не обмежує в експериментах, і ви можете підкоригувати рецепт під ваш смак. Хрозуміло, що й крильця та інші частини куркм теж молена готувати, каремелізуючи кока-колою.
-
Цю страву китайці часто готують у спеціальній сковороді - вок. Але страву успішно можна зробити і в товстостінному посуді, сотейнику, сковороді. Адже ми не завжди маємо під рукою класичний казан, коли готуємо плов.
-
Головне, щоб кока-кола була класичною, звичайною, з червоною етикеткою — саме в ній і міститься необхідна кількість цукру, т.к. вона в цьому рецепті виконує функцію карамелізуючої речовини.
-
Цей рецепт - зі швидких способів приготування цієї страви. Є варіанти і з маринуванням на 2-3 години. У маринад, крім кока-коли, може входити сіль, свіжі гілочки розмарину або чебрецю і гострий томатний соус.
Курка в кока-колі по-китайськи
Продукти:
-
Куряче філе з ніжок (або грудку) - 600-800 г
-
Кока-кола - 0.5 л
-
Корінь імбиру – товщиною 2-3 см (діамотром приблизно 3 см)
-
Часник - 2-3 зубчики
-
Соєвий соус - 2-3 ст.л.
-
Зелена цибуля (біла частина) або цибуля-порей - за смаком
-
Рослинна олія - 2 ст.л.
-
Кунжут і червоний гострий перець для прикраси
Покроковий рецепт приготування
-
Приготування у віці має на увазі дуже швидке приготування, тому що продукти смажаться в сильно розпеченій сковороді протягом малої кількості часу.Всі продукти, що обсмажуються у вічі, необхідно часто помішувати, щоб вони не пригоріли від сильного вогню, на якому потрібно готувати страву.
-
Усі інгредієнти підготувати, промивши, очистивши та нарізавши.
-
Курку промити, обсушити на паперовій серветці (щоб не було бризок олії) і порізати дрібними шматочками.
-
Часник та імбир очистити та нарізати дрібно.
-
Цибулю дрібно порізати.
-
Сковороду поставити на великий вогонь розігріватися, додавши до неї невелику кількість олії. Сковорода має розігрітися так, щоб від олії пішов легкий димок.
-
У сковороду покласти курку і посмажити приблизно 3 хвилини.
-
Потім додати до неї часник та імбир.
-
Все це постійно перемішувати, щоб не підгоріли.
-
Смажити ще кілька хвилин, перемішуючи.
-
Курка до цього часу має придбати красиву світло-коричневу скоринку.
-
Налити кока-колу так, що вона практично закрила курку.
-
Додати соєвий соус.
-
Залишити сковороду гасити на великому вогні приблизно хвилин 8-10, поки вся рідина з кока-коли не випарувалася, а курка не набуде карамельного кольору.
-
Коли кока-кола вся випарувалася — додати цибулю і посмажити ще одну хвилину.
-
Страву прикрасити кунжутом та подрібненим гострим перцем, а на гарнір - подати рис.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0