17.12.2022 21:56 Дмитро Колонєй
Готуємо крильця з хрусткою скоринкою
Розкриваємо секрет приготування в духовці смачної страви

Готуємо крильця з хрусткою скоринкою
Як пише
РЕДПОСТ, рум'яні та ніжні крильця, запечені в духовці, швидка азіатська страва, хрумка зовні і соковита всередині закуска.
Крильця, запечены в духовці
Продукти на 4 порції:
-
Соєвий соус 5 ст. л.
-
Цукор 2 ст. л.
-
Кунжут до смаку
-
Чорний мелений перець 1 ч. л.
-
Курячий бульйон 70 мл
-
Кукурудзяний крохмаль 1 ч. л.
-
Куряче крило 500 г
-
Горілка 1 ст. л.
-
Кунжутна олія 2 ст. л.
Покроковий рецепт приготування:
-
Помийте курячі крила холодною водою і відкиньте на друшляк. Підготовлені крила розділіть суглобами на три частини. Найтоншу (кистяну) частину крила відкладіть убік.
-
Переклавши розчленовані курячі крила у простору миску, попередньо обсушивши курку рушником, замаринувати.
-
Додайте до крильця 1 ст. л. горілки, 2 ст. л. соєвого світлого соусу та 0,5 ч. л. чорного перцю. Щоб маринад краще проникав у курячі крильця, втирати його рукою та залишити на ніч у холодильнику. Якщо часу мало, маринування можна скоротити до 30 хвилин.
-
Чисте і сухе деко застеліть пергаментним папером, або алюмінієвою фольгою. Викладіть на лист мариновані курячі крильця. Шматочки повинні лежати вільно, з відривом 3–5 див друг від друга. Так вони краще пропікуться і стануть максимально хрусткими.
-
Встановіть лист з крильцями на середню полицю духовки, розігрітої до 250 °С. Через 10 хвилин вийміть лист, не вимикаючи духовки. Переверніть кожне крильце, щоб рівномірно зарум'янити. Поверніть лист у духовку і запікайте крильця ще 10 хвилин.
-
Приготуйте соус.Налийте в сотейник 70 мл курячого бульйону чи чистої води. Додайте 3 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. цукру та на сильному вогні доведіть все до кипіння.
-
Коли основа для соусу завирує, зменште вогонь до середнього і готуйте, помішуючи, до розчинення цукру.
-
Розведіть 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю 1 ч. л. холодної води. Тонким цівком при активному помішуванні вилийте крохмальний розчин у сотейник. Коли соус згуститься, влийте в нього 2 ст. л. кунжутної олії, добре перемішайте. Наприкінці додайте приблизно 1 ч. л. кунжутних зерен, 0,5 ч. л. чорного перцю та вимкніть вогонь. Чорний перець добре додавати в кінці приготування, у цьому випадку смак вийде найяскравішим.
-
Запеклі до рум'яної скоринки крильця вийміть із духовки. Швидко відправте їх у сотейник із соусом і добре перемішайте. Коли соус покриє кожен шматочок, викладіть курку знову на лист і поверніть у духовку на 2 хвилини. Готові крильця складіть на плоску тарілку і відразу подайте до столу.
Читайте також:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0