02.07.2025 21:32 Дмитро Колонєй
Готуємо соус Унагі з імбиром та медом для вишуканих страв
Простий, але смачний рецепт японського соусу на всі випадки життя.
Як пише
РЕДПОСТ, соус Унагі - це невід'ємна частина азіатської кухні. Він досить універсальний та ідеально підкреслить смак м'яса, риби, овочів чи локшини. Цей простий рецепт дозволить приготувати вишуканий соус вдома.
Рецепт соусу унаги з імбиром та медом.
Продукти:
-
40 мл соєвого соусу
-
50 мл оливкової олії
-
5 г імбиру (свіжого кореня)
-
10 г меду
-
3 г кукурудзяного крохмалю (або картопляного)
Покроковий рецепт приготування:
-
Натріть свіжий імбир на дрібній тертці.
-
Відіжміть із натертого імбиру сік через марлю або дрібне сито. Це дозволить одержати чистий імбирний аромат без волокон.
-
Змішайте соєвий соус, оливкову олію та мед у невеликій каструлі чи сотейнику.
-
Нагрійте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, але не доводьте до кипіння. Суміш добре прогрітись, щоб мед повністю розчинився.
-
Додайте крохмаль та імбирний сік у теплу суміш.
-
Уваріть соус унаги на слабкому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Він повинен придбати консистенцію сиропу, що обволікає ложку.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0