
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282704-gotuemo-sous-unagi-z-imbirom-ta-medom-dlya-vishukanih-strav
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282704-gotuemo-sous-unagi-z-imbirom-ta-medom-dlya-vishukanih-strav
Готуємо соус Унагі з імбиром та медом для вишуканих страв
Простий, але смачний рецепт японського соусу на всі випадки життя.

Як пише РЕДПОСТ, соус Унагі - це невід'ємна частина азіатської кухні. Він досить універсальний та ідеально підкреслить смак м'яса, риби, овочів чи локшини. Цей простий рецепт дозволить приготувати вишуканий соус вдома.
Рецепт соусу унаги з імбиром та медом.
Продукти:
- 40 мл соєвого соусу
- 50 мл оливкової олії
- 5 г імбиру (свіжого кореня)
- 10 г меду
- 3 г кукурудзяного крохмалю (або картопляного)
Покроковий рецепт приготування:
- Натріть свіжий імбир на дрібній тертці.
- Відіжміть із натертого імбиру сік через марлю або дрібне сито. Це дозволить одержати чистий імбирний аромат без волокон.
- Змішайте соєвий соус, оливкову олію та мед у невеликій каструлі чи сотейнику.
- Нагрійте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, але не доводьте до кипіння. Суміш добре прогрітись, щоб мед повністю розчинився.
- Додайте крохмаль та імбирний сік у теплу суміш.
- Уваріть соус унаги на слабкому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Він повинен придбати консистенцію сиропу, що обволікає ложку.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Готуємо домашній майонез
- Готуємо пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока
- Салат із квасолею, ковбасою та сухариками: просто і ситно
- Готуємо справжній яблучний оцет із соку
- Готуємо кетчуп з кабачків та сливи
- Готуємо намазку з кабачків із медом на бутерброди
- Готуємо арахісову пасту з медом
- Готуємо намазку з баклажанів з горіхами для бутербродів