09.12.2024 21:34 Дмитро Колонєй
Готуємо арахісову пасту з медом
Смачне частування з мінімуму продуктів.
Як пише
РЕДПОСТ, для виготовлення пасти можна купити як обсмажений і очищений арахіс, так і обсмажити арахіс самостійно. А можна робити пасту із сирих горіхів. Тоді буде трохи гірчити, зате в такій страві набагато більше корисних речовин.
Що варто врахувати
Для приготування арахісової пасти потрібен потужний блендер, крім того, потрібно давати техніці перепочинок, тому що арахіс - не м'який продукт.
Арахісова паста з медом
Продукти:
-
арахіс - 500 г;
-
мед - 2-3 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
-
Духовку розігріти до 180 градусів,
-
Противень накрити пергаментним папером,
-
Поступово висипати на нього арахіс
-
Забрати в духовку.
-
Щоп'ять хвилин діставати горішки і швидко їх перемішувати.
-
Після чого знову забирати в духовку.
-
Повторювати процедуру протягом 20-25 хвилин.
-
Слідкувати, щоб горіхи не підгоріли.
-
Коли арахіс буде готовий, залишити його охолонути.
-
Очистити горіх від лушпиння, якщо він у ньому.
-
Подрібнити арахіс.
-
У чашу блендера висипати арахіс і почніть його перемелювати.
-
Треба іноді зупинятися і перемішувати горіхи, щоб не подрібнені шматочки стали ближчими до подрібнювача, тому процес може затягнутися. Якщо блендер сильно нагріється, залиште його на чверть години постояти.
-
Спочатку горіх буде більш схож на крихту, ніж на пасту, але потім арахіс почне виділяти олію і ставати в'язким.
-
Коли паста буде перемелена, додати до неї мед.
-
Ще трохи перемішати.
-
Розкласти пасту по ємностях, вона може зберігатися до півроку навіть при кімнатній температурі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0