09.12.2024  21:34   Дмитро Колонєй

Готуємо арахісову пасту з медом

Смачне частування з мінімуму продуктів.

Як приготувати арахісову пасту з медом
 
Як пише РЕДПОСТ, для виготовлення пасти можна купити як обсмажений і очищений арахіс, так і обсмажити арахіс самостійно. А можна робити пасту із сирих горіхів. Тоді буде трохи гірчити, зате в такій страві набагато більше корисних речовин.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Що варто врахувати

 
Для приготування арахісової пасти потрібен потужний блендер, крім того, потрібно давати техніці перепочинок, тому що арахіс - не м'який продукт.
 

Арахісова паста з медом

 

Продукти:

 
  1. арахіс - 500 г;
  2. мед - 2-3 ст. л.
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Духовку розігріти до 180 градусів, 
  2. Противень накрити пергаментним папером, 
  3. Поступово висипати на нього арахіс
  4. Забрати в духовку. 
  5. Щоп'ять хвилин діставати горішки і швидко їх перемішувати. 
  6. Після чого знову забирати в духовку. 
  7. Повторювати процедуру протягом 20-25 хвилин. 
  8. Слідкувати, щоб горіхи не підгоріли.
  9. Коли арахіс буде готовий, залишити його охолонути.
  10. Очистити горіх від лушпиння, якщо він у ньому.
  11. Подрібнити арахіс.
  12. У чашу блендера висипати арахіс і почніть його перемелювати. 
  13. Треба іноді зупинятися і перемішувати горіхи, щоб не подрібнені шматочки стали ближчими до подрібнювача, тому процес може затягнутися. Якщо блендер сильно нагріється, залиште його на чверть години постояти. 
  14. Спочатку горіх буде більш схож на крихту, ніж на пасту, але потім арахіс почне виділяти олію і ставати в'язким. 
  15. Коли паста буде перемелена, додати до неї мед.
  16. Ще трохи перемішати.
  17. Розкласти пасту по ємностях, вона може зберігатися до півроку навіть при кімнатній температурі.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
 
 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день