09.12.2024   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276314-gotuemo-arahisovu-pastu-z-medom

Готуємо арахісову пасту з медом

Смачне частування з мінімуму продуктів.

Як приготувати арахісову пасту з медом
 
Як пише РЕДПОСТ, для виготовлення пасти можна купити як обсмажений і очищений арахіс, так і обсмажити арахіс самостійно. А можна робити пасту із сирих горіхів. Тоді буде трохи гірчити, зате в такій страві набагато більше корисних речовин.
 
Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram
 

Що варто врахувати

 
Для приготування арахісової пасти потрібен потужний блендер, крім того, потрібно давати техніці перепочинок, тому що арахіс - не м'який продукт.
 

Арахісова паста з медом

 

Продукти:

 
  1. арахіс - 500 г;
  2. мед - 2-3 ст. л.
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Духовку розігріти до 180 градусів, 
  2. Противень накрити пергаментним папером, 
  3. Поступово висипати на нього арахіс
  4. Забрати в духовку. 
  5. Щоп'ять хвилин діставати горішки і швидко їх перемішувати. 
  6. Після чого знову забирати в духовку. 
  7. Повторювати процедуру протягом 20-25 хвилин. 
  8. Слідкувати, щоб горіхи не підгоріли.
  9. Коли арахіс буде готовий, залишити його охолонути.
  10. Очистити горіх від лушпиння, якщо він у ньому.
  11. Подрібнити арахіс.
  12. У чашу блендера висипати арахіс і почніть його перемелювати. 
  13. Треба іноді зупинятися і перемішувати горіхи, щоб не подрібнені шматочки стали ближчими до подрібнювача, тому процес може затягнутися. Якщо блендер сильно нагріється, залиште його на чверть години постояти. 
  14. Спочатку горіх буде більш схож на крихту, ніж на пасту, але потім арахіс почне виділяти олію і ставати в'язким. 
  15. Коли паста буде перемелена, додати до неї мед.
  16. Ще трохи перемішати.
  17. Розкласти пасту по ємностях, вона може зберігатися до півроку навіть при кімнатній температурі.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати салат з пекинською капустою та малосольними огірками.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
 
  • Готуємо шоколадну пасту Нутелла вдома
  • Готуємо суху томатну пасту на зиму 
  • Готуємо намазку з курячого філе та волоських горіхів для бутербродів
  • Готуємо намазку з баклажанів з горіхами для бутербродів
  • Готуємо намазку з кабачків із медом на бутерброди
  • Готуємо крабові діпи для тостів чи крекерів
 

 

←Вернуться Печать