
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276314-gotuemo-arahisovu-pastu-z-medom
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1276314-gotuemo-arahisovu-pastu-z-medom
Готуємо арахісову пасту з медом
Смачне частування з мінімуму продуктів.

Як пише РЕДПОСТ, для виготовлення пасти можна купити як обсмажений і очищений арахіс, так і обсмажити арахіс самостійно. А можна робити пасту із сирих горіхів. Тоді буде трохи гірчити, зате в такій страві набагато більше корисних речовин.
Що варто врахувати
Для приготування арахісової пасти потрібен потужний блендер, крім того, потрібно давати техніці перепочинок, тому що арахіс - не м'який продукт.
Арахісова паста з медом
Продукти:
- арахіс - 500 г;
- мед - 2-3 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
- Духовку розігріти до 180 градусів,
- Противень накрити пергаментним папером,
- Поступово висипати на нього арахіс
- Забрати в духовку.
- Щоп'ять хвилин діставати горішки і швидко їх перемішувати.
- Після чого знову забирати в духовку.
- Повторювати процедуру протягом 20-25 хвилин.
- Слідкувати, щоб горіхи не підгоріли.
- Коли арахіс буде готовий, залишити його охолонути.
- Очистити горіх від лушпиння, якщо він у ньому.
- Подрібнити арахіс.
- У чашу блендера висипати арахіс і почніть його перемелювати.
- Треба іноді зупинятися і перемішувати горіхи, щоб не подрібнені шматочки стали ближчими до подрібнювача, тому процес може затягнутися. Якщо блендер сильно нагріється, залиште його на чверть години постояти.
- Спочатку горіх буде більш схож на крихту, ніж на пасту, але потім арахіс почне виділяти олію і ставати в'язким.
- Коли паста буде перемелена, додати до неї мед.
- Ще трохи перемішати.
- Розкласти пасту по ємностях, вона може зберігатися до півроку навіть при кімнатній температурі.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати салат з пекинською капустою та малосольними огірками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Готуємо шоколадну пасту Нутелла вдома
- Готуємо суху томатну пасту на зиму
- Готуємо намазку з курячого філе та волоських горіхів для бутербродів
- Готуємо намазку з баклажанів з горіхами для бутербродів
- Готуємо намазку з кабачків із медом на бутерброди
- Готуємо крабові діпи для тостів чи крекерів