
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1281990-gotuemo-12-kompotiv-iz-polunitseyu-na-bud-yakiy-smak-idealnih-dlya-spekotnogo-dnya
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1281990-gotuemo-12-kompotiv-iz-polunitseyu-na-bud-yakiy-smak-idealnih-dlya-spekotnogo-dnya
Готуємо 9 узварів із полуницею на будь-який смак
Ягода відмінно поєднується з цитрусовими, прянощами, виноградом, м'ятою, спеціями, сухофруктами, яблучним соком й навіть сухофруктами.

Як пише РЕДПОСТ, узвар із полуниці завжди добре освіжає, бадьорить і заряджає позитивом. Зварити цей чудовий напій дуже просто, головне - використовувати хороші ягоди і чисту воду.
1.Класичний рецепт узвару з полуниці
Продукти:
- 500 г полуниці
- 3 л води
- 3 л води
- 1 склянка цукру
Покроковий рецепт приготування:
- Перебрати полуницю.
- Видалити хвостики.
- Промити ягоди під проточною водою.
- Перекласти полуницю в каструлю.
- 3аліть холодною водою.
- Поставити на плиту.
- Довести до кипіння.
- Проварити 20 хвилин на середньому вогні.
- Зняти з вогню.
- Додати цукор.
- Розмішати
- Накрити кришкою.
- Залишити настоюватися на 1 годину.
- Остудити.
- Розлити по склянках
2.Узвар із полуницею та лимоном

Продукти:
- 3 л води,
- 500 г полуниці,
- половина лимона,
- 1 склянка цукру.
Покроковий рецепт приготування:
- Промити лимони окропом для того, щоб позбутися поверхневих консервантів.
- Полуницю перебрати і промити.
- Лимон ошпарити окропом і нарізати разом зі шкіркою.
- Скласти все в каструлю.
- Довести до кипіння.
- Проварити компот ще 20 хвилин.
- Вимкнути.
- Додати цукор.
3. Узвар із полуниці, м'яти та лимона
Продукти:
- 3 л води,
- 0,5 кг полуниці,
- 3 гілочки м'яти,
- половина лимона,
- 250 г цукрового піску.
Покроковий рецепт приготування:
- Зв'язати гілочки м'яти, щоб їх було зручніше потім діставати.
- Нарізати лимон.
- Залити холодною водою полуницю, лимон і гілочки м'яти.
- Прокип'ятити на повільному вогні 15-20 хвилин.
- Вимкнути.
- Додати цукор.
- Залишити узвар під кришкою на півгодини.
4. Узвар із полуницею, апельсином і лимоном
Співвідношення фруктів і ягід можна змінювати на свій розсуд.
Продукти:
- 2 склянки полуниці,
- 2 апельсини,
- 1 лимон,
- 250 г цукру,
- 2,5 л води.
Покроковий рецепт приготування:
- Полуницю промити.
- Цитруси ошпарити окропом, промити і нарізати.
- Додати холодну воду.
- Варити компот 20 хвилин після закипання.
- Всипати цукор.
- Розмішати.
- Залишити під кришкою на годину.
5. Узвар із полуниці з корицею

Продукти:
- 3 л води,
- 500 г полуниці,
- паличка кориці,
- 1 гвоздика,
- 1 бадьян,
- склянка цукру.
Покроковий рецепт приготування:
- Скласти в каструлю підготовлені ягоди, корицю, гвоздику і бодян. Не тримайте корицю в компоті довше 1 години.
- Влити холодну воду.
- Варити 15 хвилин після закипання.
- Вимкнути
- Додати цукор.
- Настоювати півгодини.
6. Узвар із полуницею та яблучним соком
Продукти:
- 2,5 л води,
- 0,5 л освітленого яблучного соку або іншого соку
- 500 г полуниці,
- склянка цукру.
Покроковий рецепт приготування:
- Полуницю залити водою.
- Проварити 10 хвилин.
- Влити яблучний сік.
- Варити ще 10 хвилин.
- Зняти каструлю з вогню.
- Додати цукор.
- Накрити кришкою.
- Подавати узвар в охолодженому вигляді.
7 Узвар із полуниці, імбиру та м'яти
Продукти:
- 3 л води,
- 600 г полуниці краще щільні полуниці темного кольору
- 3 гілочки м'яти,
- 20 г кореня імбиру,
- 200 г цукру,
- щіпка лимонної кислоти.
Покроковий рецепт приготування:
- Корінь імбиру очистити та нарізати.
- Скласти в каструлю м'яту, полуницю та імбир.
- Влити холодну воду.
- Проварити компот 20 хвилин на повільному вогні.
- Всипати цукор.
- Накрити кришкою на 30-40 хвилин.
8. Узвар із полуниці та сухофруктів
Продукти:
- 400 г полуниці,
- склянка краще світлі сухофруктыв - яблука, грушы, абрикоси
- 5 ст.л. цукру,
- 2 л води.
Покроковий рецепт приготування:
- Полуницю і сухофрукти залити холодною водою.
- Проварити 20 хвилин на повільному вогні.
- Вимкнути.
- Додати цукор.
- Залишити узвар під кришкою до повного охолодження.
9. Узвар із полуницею та персиками

Продукти:
- 500 г полуниці,
- 3 персики,
- 2,5 л води,
- 150 г цукру, (кількість цукру може змінюватись залежно від солодкості фруктів і ягід).
Покроковий рецепт приготування:
- Полуницю і персики залити холодною водою.
- Проварити 20 хвилин після закипання.
- Додати цукор.
- Зняти компот із плити.
- Залишити на півгодини під кришкою.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати часниковий соус на кефірі за 3 хвилини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо освіжаючий айс-лате
- Готуємо айс-американо за технологією колд-брю
- Готуємо яскравий овочевий смузі
- Готуємо освіжаючий банановий коктейль
- Готуємо освіжаючий лимонад по-турецьки
- Готуємо малиново-абрикосовий смузі
- Рецепт чорничного лимонаду з імбирем та базиліком
- Готуємо молочний коктейль з кавуном, медом та корицею
- Готуємо смузі з апельсином, буряком та імбиром
- Готуємо освіжаючий смузі з ківі та огірка
- Рецепт освіжаючого лимонаду
- Готуємо домашній квас для окрошки