Як пише
РЕДПОСТ, в ідеалі, овочі повинні готуватися на багатті, але й у духовці буде нітрохи не гірше.
Салат із запечених овочів по-вірменськи
Продути на 6 порцій
Для салату:
-
Баклажани (великі) 2 шт.
-
Помідори (середні) 4 шт.
-
Болгарський перець 4 шт.
-
Цибуля ріпчаста (велика, червона) 2 шт.
-
Часник 4 зубч.
-
Зелень кінзи 0,5 пуч.
-
Петрушка за смаком
-
Кріп (необов'язковий) за смаком
Для заправки
-
Оливкова олія 4 стол.
-
Столовий оцет (6%, почати з 1 ч.л., потім додавати до смаку вже готову заправку) за смаком
-
Лимонний сік (близько 2 ст.л. або концентрований лимонний сік) до смаку
-
Перець чорний мелений за смаком
-
Запашний перець (мелений) за смаком
-
Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Включити духовку розігріватись до 200 градусів.
-
Очистити зубчики часнику.
-
Промити під холодною проточною водою ріпчасту цибулю прямо в шкірці, помідори, баклажани, болгарські перці, зелень і зубчики часнику.
-
Взяти 2 форми для запікання із високими бортиками.
-
Влити у них по 0,5 склянки чистої води.
-
Наколоти баклажани вилкою.
-
В одну з форм покласти цибулини та баклажани.
-
У другу форму укласти помідори та болгарський перець.
-
Поставити форми з овочами у гарячу духовку.
-
Слідкувати за часом, тому що всі інгредієнти запікаються по-різному. Цибуля та баклажан не менше 40-45 хвилин середні за розміром, а великі - до 1 години, помідори та перець 20-30 хвилин.
-
Періодично відкривати духовку і за допомогою вилки перевертати овочі з одного боку на інший, щоб вони рівномірно пропеклися.
-
Першою вийняти з духовки форму з готовими перцями та помідорами, притримуючи її прихваткою.
-
Через 30 хвилин перевірити готовність баклажанів і цибулі — вставте в них вилку, вона має увійти в м'якоть плавно, без перешкод. Якщо вони готові – витягти форму з цими овочами з духовки, якщо ні – продовжити пекти.
-
Готові овочі трохи остудити так, щоб вони були не гарячими, але при цьому не встигли охолонути до кімнатної температури.
-
Поки остигають овочі, приготувати заправку для салату.
-
У піалу влити оливкову олію.
-
Щоб салат вийшов пряним, пікантним, яскравим до смаку, додати в заправку оцет, лимонний сік, сіль, чорний мелений перець, запашний мелений перець.
-
Видавити через прес зубчики часнику.
-
Виделкою збити заправку до однорідності
-
Затягнути ємність із нею харчової плівкою.
-
Дайте наполягати.
-
Поки настоюється заправка, овочі, що злегка охолонули, очистити кухонним ножем.
-
По черзі нарізати овочі.
-
У перцю видалити плодоніжку
-
Випатрати його від насіння
-
Нарізати широкими смугами завтовшки до 2-3 сантиметрів.
-
Цибулю нарізати великою соломкою завтовшки до 1 сантиметра.
-
Баклажани нарізати скибочками завдовжки до 3-4 сантиметрів і завтовшки до 2 сантиметрів
-
Томати просто розрізати на 4-6 частин.
-
Зелень кінзи, петрушку, можна і кропу струсити над раковиною від надлишків рідини
-
Дрібно нашаткувати зелень.
-
Покладіть усі нарізані овочі в миску
-
Додати подрібнену зелень
-
Залити заправкою.
-
Дуже акуратно перемішати всі складові салату столовою ложкою до однорідності.
-
Робити це так, щоб ароматне заправлення обволокло всі інгредієнти.
-
Дати салату настоятися 5-7 хвилин
-
Викласти на блюдо
-
Подавати до столу.
-
Прикрасити листочками кінзи.
Приємного апетиту!