Готуємо салат із запечених овочів по-вірменськи

18.10.2024  21:33
Відмінні салати виходять не лише зі свіжих, а й запечених овочів.
 
Як пише РЕДПОСТ, в ідеалі, овочі повинні готуватися на багатті, але й у духовці буде нітрохи не гірше.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Салат із запечених овочів по-вірменськи

 

Продути на 6 порцій

 

Для салату:

 
  • Баклажани (великі) 2 шт.
  • Помідори (середні) 4 шт.
  • Болгарський перець 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста (велика, червона) 2 шт.
  • Часник 4 зубч.
  • Зелень кінзи 0,5 пуч.
  • Петрушка за смаком
  • Кріп (необов'язковий) за смаком

Для заправки

 

  • Оливкова олія 4 стол.
  • Столовий оцет (6%, почати з 1 ч.л., потім додавати до смаку вже готову заправку) за смаком
  • Лимонний сік (близько 2 ст.л. або концентрований лимонний сік) до смаку
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Запашний перець (мелений) за смаком
  • Сіль за смаком
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Включити духовку розігріватись до 200 градусів. 
  2. Очистити зубчики часнику.  
  3. Промити під холодною проточною водою ріпчасту цибулю прямо в шкірці, помідори, баклажани, болгарські перці, зелень і зубчики часнику. 
  4. Взяти 2 форми для запікання із високими бортиками. 
  5. Влити у них по 0,5 склянки чистої води. 
  6. Наколоти баклажани вилкою.
  7. В одну з форм покласти цибулини та баклажани.
  8. У другу форму укласти помідори та болгарський перець. 
  9. Поставити форми з овочами у гарячу духовку. 
  10. Слідкувати за часом, тому що всі інгредієнти запікаються по-різному. Цибуля та баклажан не менше 40-45 хвилин середні за розміром, а великі - до 1 години, помідори та перець 20-30 хвилин. 
  11. Періодично відкривати духовку і за допомогою вилки перевертати овочі з одного боку на інший, щоб вони рівномірно пропеклися.
  12. Першою вийняти з духовки форму з готовими перцями та помідорами, притримуючи її прихваткою. 
  13. Через 30 хвилин перевірити готовність баклажанів і цибулі — вставте в них вилку, вона має увійти в м'якоть плавно, без перешкод. Якщо вони готові – витягти форму з цими овочами з духовки, якщо ні – продовжити пекти.
  14. Готові овочі трохи остудити так, щоб вони були не гарячими, але при цьому не встигли охолонути до кімнатної температури.
  15. Поки остигають овочі, приготувати заправку для салату. 
  16. У піалу влити оливкову олію. 
  17. Щоб салат вийшов пряним, пікантним, яскравим до смаку, додати в заправку оцет, лимонний сік, сіль, чорний мелений перець, запашний мелений перець.
  18. Видавити через прес зубчики часнику. 
  19. Виделкою збити заправку до однорідності
  20. Затягнути ємність із нею харчової плівкою.
  21. Дайте наполягати.
  22. Поки настоюється заправка, овочі, що злегка охолонули, очистити кухонним ножем. 
  23. По черзі нарізати овочі. 
  24. У перцю видалити плодоніжку
  25. Випатрати його від насіння
  26. Нарізати широкими смугами завтовшки до 2-3 сантиметрів. 
  27. Цибулю нарізати великою соломкою завтовшки до 1 сантиметра.
  28. Баклажани нарізати скибочками завдовжки до 3-4 сантиметрів і завтовшки до 2 сантиметрів
  29. Томати просто розрізати на 4-6 частин.
  30. Зелень кінзи, петрушку, можна і кропу струсити над раковиною від надлишків рідини
  31. Дрібно нашаткувати зелень.
  32. Покладіть усі нарізані овочі в миску
  33. Додати подрібнену зелень
  34. Залити заправкою.
  35. Дуже акуратно перемішати всі складові салату столовою ложкою до однорідності. 
  36. Робити це так, щоб ароматне заправлення обволокло всі інгредієнти. 
  37. Дати салату настоятися 5-7 хвилин
  38. Викласти на блюдо
  39. Подавати до столу.
  40. Прикрасити листочками кінзи. 

Приємного апетиту!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ