Готуємо справжній яблучний оцет із соку

14.09.2023  21:57
Пояснюємо як приготувати оцет у домашніх умовах.
 
Як пише РЕДПОСТ, про користь яблучного оцту для лікування запаленого горла, покращення стану шкіри, його антибактеріальних властивостях, здатності усувати деякі неприємні запахи або застосування при схудненні, можна читати лекції. Даний рецепт – з натуральних продуктів, без дріжджів та добавок.
 

Що варто врахувати

  • При використанні солодких яблук можна обмежитись 50 г цукру.

Яблучний оцет із соку

Продукти:

  • 1 кг яблук,
  • 100 г цукру.

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Яблука ретельно помити.
  2. З цілих яблук за допомогою соковитискача приготувати сік.
  3. Додати|добавляти| цукор.
  4. Розлити сік по банкам.
  5. Покрити марлею
  6. Залишити в теплому темному місці. За цей час у банці утворюється плівка, її не слід чіпати, щоб вона не осіла.
  7. Через 2 місяці оцет готовий.
  8. Готовий оцет профільтрувати через марлю.
  9. Пляшки щільно закрити корками.
  10. Закупорити воском
  11. Зберігати у прохолодному місці.

Нагадаємо, рніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати овочеві бульонні кубики на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: