12.08.2023 23:58 Дмитро Колонєй
Готуємо запечені яблучка з шапочкою із тіста
Незвичайна та смачна страва з яблук
Як пише
РЕДПОСТ, ця оригінальна страва чудово підійде до Яблучного Спасу і точно сподобається всім членам сім'ї.
Запечені яблучка з шапочкою із тіста
Продукти:
-
Яблуко – 4 шт.
-
Тісто листкове – 150 г бездрожжеве
-
Горіхи грецькі – 60 г
-
Цукор коричневий – 4 ч. л.
-
Олія вершкове – 40 г + для змащування форми
-
Жовток яєчний – 1 шт.
-
Цукрова пудра – ч.л. для посипання за бажанням
Покроковий рецепт приготування
-
Витягти листкове тісто з морозилки за півтори години до приготування.
-
Промити під проточною водою волоські горіхи.
-
Підсушити горіхи на паперовому рушнику
-
Смажити горіхи на сковороді протягом 4-5 хв.
-
Дати їм охолонути,
-
Подрібнити горіхи зручним для вас способом, але щоб вони не перетворилися на пил, а залишалися шматочками.
-
Помити та обсушити рушником яблука.
-
Зрізати верхівку яблук приблизно 1 см від краю,
-
Витягти чайною ложкою або ножем серцевину.
-
Покласти у кожне яблуко по 1-1,5 ч.л. горіхів (залежно від розміру яблук),
-
Зверху покласти приблизно 10 г вершкового масла
-
Посипати по 1 ч. л. цукру.
-
Розкачати тісто в пласт завтовшки 3 мм.
-
Розрізати тісто ножем на смужки товщиною 7-10 мм.
-
Зробити шапочку із тіста. Наприклад, у вигляді ґрат: по черзі викладаю смужки тіста поверх яблук.
-
Змастити шапочки із тісту злегка збитим жовтком
-
Відправити на противень, змащене вершковим маслом.
-
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хв.
-
Після дати трохи охолонути
-
Посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0