12.08.2023  23:58   Дмитро Колонєй

Готуємо запечені яблучка з шапочкою із тіста

Незвичайна та смачна страва з яблук

 
Як пише РЕДПОСТ, ця оригінальна страва чудово підійде до Яблучного Спасу і точно сподобається всім членам сім'ї.
 

Запечені яблучка з шапочкою із тіста

 

Продукти:

 

  • Яблуко – 4 шт.
  • Тісто листкове – 150 г бездрожжеве
  • Горіхи грецькі – 60 г
  • Цукор коричневий – 4 ч. л.
  • Олія вершкове – 40 г + для змащування форми
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Цукрова пудра – ч.л. для посипання за бажанням

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Витягти листкове тісто з морозилки за півтори години до приготування.
  2. Промити під проточною водою волоські горіхи.
  3. Підсушити горіхи на паперовому рушнику
  4. Смажити горіхи на сковороді протягом 4-5 хв.
  5. Дати їм охолонути,
  6. Подрібнити горіхи зручним для вас способом, але щоб вони не перетворилися на пил, а залишалися шматочками.
  7. Помити та обсушити рушником яблука.
  8. Зрізати верхівку яблук приблизно 1 см від краю,
  9. Витягти чайною ложкою або ножем серцевину.
  10. Покласти у кожне яблуко по 1-1,5 ч.л. горіхів (залежно від розміру яблук),
  11. Зверху покласти приблизно 10 г вершкового масла
  12. Посипати по 1 ч. л. цукру.
  13. Розкачати тісто в пласт завтовшки 3 мм.
  14. Розрізати тісто ножем на смужки товщиною 7-10 мм.
  15. Зробити шапочку із тіста. Наприклад, у вигляді ґрат: по черзі викладаю смужки тіста поверх яблук.
  16. Змастити шапочки із тісту злегка збитим жовтком
  17. Відправити на противень, змащене вершковим маслом.
  18. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хв.
  19. Після дати трохи охолонути
  20. Посипати цукровою пудрою.
Смачного!
 
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати литовський холодний борщ.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день