
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261083-gotuemo-zapecheni-yabluchka-z-shapochkoyu-iz-tista
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261083-gotuemo-zapecheni-yabluchka-z-shapochkoyu-iz-tista
Готуємо запечені яблучка з шапочкою із тіста
Незвичайна та смачна страва з яблук

Як пише РЕДПОСТ, ця оригінальна страва чудово підійде до Яблучного Спасу і точно сподобається всім членам сім'ї.
Запечені яблучка з шапочкою із тіста
Продукти:
- Яблуко – 4 шт.
- Тісто листкове – 150 г бездрожжеве
- Горіхи грецькі – 60 г
- Цукор коричневий – 4 ч. л.
- Олія вершкове – 40 г + для змащування форми
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Цукрова пудра – ч.л. для посипання за бажанням
Покроковий рецепт приготування
- Витягти листкове тісто з морозилки за півтори години до приготування.
- Промити під проточною водою волоські горіхи.
- Підсушити горіхи на паперовому рушнику
- Смажити горіхи на сковороді протягом 4-5 хв.
- Дати їм охолонути,
- Подрібнити горіхи зручним для вас способом, але щоб вони не перетворилися на пил, а залишалися шматочками.
- Помити та обсушити рушником яблука.
- Зрізати верхівку яблук приблизно 1 см від краю,
- Витягти чайною ложкою або ножем серцевину.
- Покласти у кожне яблуко по 1-1,5 ч.л. горіхів (залежно від розміру яблук),
- Зверху покласти приблизно 10 г вершкового масла
- Посипати по 1 ч. л. цукру.
- Розкачати тісто в пласт завтовшки 3 мм.
- Розрізати тісто ножем на смужки товщиною 7-10 мм.
- Зробити шапочку із тіста. Наприклад, у вигляді ґрат: по черзі викладаю смужки тіста поверх яблук.
- Змастити шапочки із тісту злегка збитим жовтком
- Відправити на противень, змащене вершковим маслом.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хв.
- Після дати трохи охолонути
- Посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати литовський холодний борщ.