Як пише
РЕДПОСТ, тортилья – тапас – закуска з гірської частини Іспанії, яку можна їсти як гарячою, так і холодною і з чим душа забажає.
\
Що варто врахувати
-
Страву можна смажити як у великій кількості олії, так і використовуючи менше олії з додаванням води.
-
Картопля вибирати не сильно розсипчаста, бажано молода, питаючи сорти для смаження.
-
Для приготування знадобиться сковорода з антипригарним покриттям діаметром 25 см і плоска тарілка трохи більша за сковорідку.
Іспанська тортилья з картоплі
Продукти на 6-8 порцій:
-
Цибуля - 100 г
-
Очищена картопля - 500 г
-
Оливкова олія - 3 столові ложки
-
Вода - 50 мл
-
Яйця - 5 шт.
-
Сіль та свіжомелений чорний перець за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Нарізати цибулю тонкими півкільцями.
-
Нарізати картоплю часточками завтовшки приблизно 3 мм.
-
Розігріти у сковороді 2,5 столової ложки оливкової олії.
-
Додати цибулю
-
Посолити
-
Обсмажувати майже до готовності на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб цибуля стала прозорою, але не золотистою.
-
Додати картоплю та воду.
-
Ще раз посолити, перемішати та закрити кришкою.
-
Періодично помішувати. Якщо картопля почне сильно пригоряти, зменшити вогонь і додати ще 1-2 ложки води.
-
Збити яйця у глибокій ємності.
-
Трохи посолити
-
Коли картопля повністю готова, перекласти вміст сковороди в холодну яєчну суміш, розмішати і закрити кришкою.
-
Залишіть на 10 хвилин.
-
Ще раз розігріти сковороду і змахати її маслом, що залишилося.
-
Знову розмішати яєчно-картопляну суміш.
-
Смажити на середньому вогні, поки низ тортильї не стане коричнево-карамельним, а верх не залишиться злегка сируватим і рідким.
-
Накрити сковороду тарілкою та впевнено перевернути тортиллю.
-
Акуратно зрушити омлет із тарілки сирою стороною вниз
-
Готувати ще 5 хвилин на середньому вогні, перевіряючи, щоб блюдо не пригоріло.
-
Знову перевернути за допомогою тарілки.
-
Подати тортилью на стіл.
-
Можна посипати зеленню або копченою паприкою.
Смачного!