
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1281899-p-yat-idey-salativ-dlya-piknika-yaskravi-smaki-na-svizhomu-povitri
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1281899-p-yat-idey-salativ-dlya-piknika-yaskravi-smaki-na-svizhomu-povitri
П'ять ідей салатів для пікніка: яскраві смаки на свіжому повітрі
Ніякий відпочинок на природі не обходиться без соковитого салату - простого, свіжого та зручного у транспортуванні.

Як пише РЕДПОСТ, наведені рецепти ідеально підійдуть для відпочинку на природі: вони не стікають, не бояться спеки і не втрачають смаку навіть за кілька годин після приготування.
Салат із квашеної капусти
Продукти:
- 200 г квашеної капусти,
- 2 солоні огірки,
- 1 цибулина,
- 1 болгарський перець,
- півпучка кропу,
- 1 ч. л. цукру,
- 100 мл рослинної олії,
- спеції.
Покроковий рецепт приготування:
- Злегка віджати квашену капусту руками.
- Розім'яти її із цукром, щоб пом'якшити смак.
- Нарізати огірки, болгарський перець та цибулю довільно.
- Подрібнити кріп.
- Змішати усі інгредієнти.
- Приправити спеціями.
- Заправити олією.
Салат із овочів гриль

Продукти:
- 350 г баклажанів,
- 300 г болгарського перцю,
- 200 г помідорів,
- 1 фіолетова цибуля,
- 1 пучок кінзи,
- спеції
- оливкова олія.
Покроковий рецепт приготування:
- Запекти баклажани, перець та помідори на грилі до м'якості.
- Зняти шкірку з охолоджених овочів.
- Дрібно нарізати усі запечені овочі.
- Подрібнити кінзу.
- Змішати все.
- Додати спеції.
- Заправити оливковою олією.
Картопляний салат
Продукти:
- 1 кг картоплі,
- 2 солоних огірка,
- 1 цибулина,
- 3 ст. л. яблучного оцту або лимонного або лаймового соку
- 4 ст. л. рослинної олії,
- спеції
Покроковий рецепт приготування:
- Очистити картоплю.
- Нарізати її середніми шматочками.
- Відварити картоплю до м'якості.
- Остудити картоплю до кімнатної температури.
- Нарізати солоними огірками кубиками.
- Дрібно нашаткувати цибулю.
- Змішати картоплю, огірки та цибулю у великій мисці.
- Змішати олію з яблучним оцтом та спеціями.
- Заправити салат
- Акуратно перемішати.
- Забрати в холодильник мінімум на 30 хвилин перед подачею.
Салат з овочами та кукурудзою
Продукти:
- 4 огірки,
- 1 банка кукурудзи,
- 1 болгарський перець,
- 1 фіолетова цибулина,
- 1 пучок петрушки,
- ½ склянки кефіру або йогурту,
- 3 зубчики часнику,
- 2 цибулини шалот,
- 1 ч. л.
- спеції
Покроковий рецепт приготування:
- Нарізати огірки кружальцями чи півкругами.
- Нарізати болгарський перець соломкою.
- Нарізати фіолетову цибулину тонкими півкільцями.
- Подрібнити петрушку.
- Злити рідину з кукурудзи.
- Додати її до овочів.
- Очистити часник.
- Дрібно нарізати чи видавити через прес.
- Очистити та дрібно нарізати шалот.
- Змішати кефір (або йогурт), часник, шалот, італійські трави та спеції в окремому посуді.
- Залити овочі заправкою.
- Добре перемішати.
- Дати настоятися салату 10-15 хвилин.
Салат із червонокачанної капусти

Продукти:
- 1 качан червонокачанної капусти,
- 1 фіолетова цибулина,
- 1 пучок петрушки,
- оливкова олія,
- сіль,
- цукор,
- спеції
Покроковий рецепт приготування:
- Видалити верхнє листя і качан у капусти.
- Тонко нашаткувати капусту ножем або на шатківниці.
- Посипати капусту сіллю.
- Посипати щіпкою цукру.
- Розім'яти капусту руками, поки вона стане м'якою.
- Нарізати фіолетовий лук тонкими півкільцями або пір'ям.
- Подрібнити петрушку.
- Змішати всі інгредієнти у глибокій мисці.
- Додати оливкову олію та спеції.
- Перемішати салат.
- Залишити на 10 хвилин, щоб смак настоявся.
- Подавати охолодженим або за кімнатної температури.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати холодний суп-пюре з вівсянкою та овочами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Готуємо вінегрет: класичний та оригінальні рецепти
- Ніжний листковий салат-суфле з горбушею
- Пісний салат з буряком та гранатом
- Готуємо справжній яблучний оцет із соку
- Ефектний листковий салат з крабовими паличками та грейпфрутом
- Готуємо ніжний, лагідний салат з буряком, сиром та яблуком
- Салат з буряком, цвітною капустою та морквою: легкість, свіжість та користь
- Салат із буряком, яблуком та волоськими горіхами
- Яскравий, легкий, швидкий та вітамінний салат з капусти, огірка та перцю
- Смачно та ситно: три незвичні рецепти салату Олів'є
- Швидкий та ситний салат з кукурудзою, картоплею та рибою
- Салат з шинкою, перцем, квасолею та помідорами
- Класичний рецепт приготування оселедця під шубою: правильна послідовність викладання шарів у салатницю
- Вишукані легкі салати до святкового столу