Як пише
РЕДПОСТ, страва має багату історію, що сягає корінням у глибину століть. Вважається, що ця страва була популярною в Польщі ще в XIX столітті, а її рецепт передавався з покоління до покоління. Згодом рецепт зазнав деяких змін, але основні засади приготування залишилися незмінними. У фарш за бажання можна додати, наприклад, курячу печінку, гриби, цибулю ріпчасту або яйця.
Курчата по-польськи
Інгредієнти:
-
3 курчатка,
-
6 ложок тертого білого хліба,
-
6 ложок олії,
-
3 ложки рубаної зелені кропу або петрушки,
-
3 ложки здобних сухарів,
-
сіль.
Покроковий рецепт приготування
-
Хліб, олію та зелень добре розмішати.
-
Посолити.
-
Приготованою сумішшю фарширувати курчат.
-
Смажать у духовій печі, підливаючи олію.
-
Підібгати, поки добре зарум'яняться.
-
Обсипати сухарями.
-
Знову підрум'янити.
-
Кожного курчати обережно гострим ножем розрізати вздовж навпіл, щоб не розсипався фарш.
-
Посипати зеленню.
-
Облити гарячою олією, підсмаженою із сухарями.