28.11.2024   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275966-aromatniy-limonniy-kurd-na-zhovtkah

Ароматний лимонний курд на жовтках

Універсальна страва, яка урізноманітнить меню десертів.

Як приготувати лимонний курд на жовтках
 
Як пише РЕДПОСТ, лимонний курд - традиційний англійський крем, винайдений під впливом цитрусових, що з'явилися в XVII-XVIII століттях на європейському континенті і незабаром стали доступними. Він може використовуватися при виготовленні тортів, бути начинкою для пирогів, тістечок або тартів, а також як топінг. Це також прекрасний варіант застосування жовтків, що залишилися. 
 
Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram
 
 

Лимонний курд на жовтках

 

Продукти: 

 
  • 4 лимони, 
  • 6 яєчних жовтків, 
  • 200 г цукру, 
  • 2 ст. крохмалю, 
  • 150 г вершкового масла 
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Зняти цедру із 1-2 лимонів.
  2. Вичавити сік із усіх 4 цирусових. 
  3. Покласти все у каструлю.
  4. Всипати цукор із крохмалем
  5. Перемішати до однорідності. 
  6. Довести масу до кипіння. 
  7. Розбити яйця.
  8. Відокремити жовтки від білків. 
  9. Окремо збити жовтки.
  10. Поступово влити гарячий сироп до них, продовжуючи збивати. 
  11. Ще раз нагріти масу до кипіння.
  12. Зняти з вогню.
  13. Втрутити вершкове масло. 
  14. Дати курду охолонути.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати швидкий салат  з гарбуза та яблук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
 
  • Рецепт ніжного грушового тарта
  • Пікантний яблучний пиріг
  • Ефектний торт з шоколадних коржів «Вупи пай»
  • Готуємо швидкий шоколадний торт
  • Готуємо оригінальне бурякове печиво
  • Готуємо пиріг з мандаринами на сметані
  • Новорічне імбирне печиво
  • Готуємо яскравий гарбузовий пиріг на сковороді
  • Рецепт смачного райдужного торту
  • Новорічний стіл: готуємо шикарний торт з мандаринами
  • Новорічний пряний пиріг
  • Симпатичний і простий новорічний торт Сніговик

 

←Вернуться Печать