
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275966-aromatniy-limonniy-kurd-na-zhovtkah
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275966-aromatniy-limonniy-kurd-na-zhovtkah
Ароматний лимонний курд на жовтках
Універсальна страва, яка урізноманітнить меню десертів.

Як пише РЕДПОСТ, лимонний курд - традиційний англійський крем, винайдений під впливом цитрусових, що з'явилися в XVII-XVIII століттях на європейському континенті і незабаром стали доступними. Він може використовуватися при виготовленні тортів, бути начинкою для пирогів, тістечок або тартів, а також як топінг. Це також прекрасний варіант застосування жовтків, що залишилися.
Лимонний курд на жовтках
Продукти:
- 4 лимони,
- 6 яєчних жовтків,
- 200 г цукру,
- 2 ст. крохмалю,
- 150 г вершкового масла
Покроковий рецепт приготування:
- Зняти цедру із 1-2 лимонів.
- Вичавити сік із усіх 4 цирусових.
- Покласти все у каструлю.
- Всипати цукор із крохмалем
- Перемішати до однорідності.
- Довести масу до кипіння.
- Розбити яйця.
- Відокремити жовтки від білків.
- Окремо збити жовтки.
- Поступово влити гарячий сироп до них, продовжуючи збивати.
- Ще раз нагріти масу до кипіння.
- Зняти з вогню.
- Втрутити вершкове масло.
- Дати курду охолонути.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати швидкий салат з гарбуза та яблук.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Рецепт ніжного грушового тарта
- Пікантний яблучний пиріг
- Ефектний торт з шоколадних коржів «Вупи пай»
- Готуємо швидкий шоколадний торт
- Готуємо оригінальне бурякове печиво
- Готуємо пиріг з мандаринами на сметані
- Новорічне імбирне печиво
- Готуємо яскравий гарбузовий пиріг на сковороді
- Рецепт смачного райдужного торту
- Новорічний стіл: готуємо шикарний торт з мандаринами
- Новорічний пряний пиріг
- Симпатичний і простий новорічний торт Сніговик