Як пише
РЕДПОСТ, цей рецепт підійде не тільки вегетаріанцям і веганам, а й господині, яка хоче використати в салаті пісне заправлення, при цьому не купуючи його в магазині. Цьому сприяє і надзвичайно прості та доступні продукти, що використовуються у рецепті. До того ж це ще один варіант використання аквафаби – рідини від горошку.
Що варто врахувати
-
Солі багато не потрібно додавати, бо горошок вже солоний.
-
Соус відрізнятиметься від традиційного за смаком від традиційного майонезу, в тому числі, в ньому відчуватиметься горох і вийде рідкішим.
Пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока
Продукти
-
Аквафаба, рідина від консервованого горошку (або квасолі) – 100 г
-
Олія рослинна рафінована – 200 г
-
Гірчиця – 1/2 ч. ложки
-
Сіль – 1/3 ч. ложки
-
Цукор – 1 ч. ложка (без гірки)
-
Оцет 6% або лимонний сік - 1 ст. ложка
Покроковий рецепт приготування
-
Рослинну олію та рідину від горошку або квасолі налити в баночку.
-
Ніжку занурювального блендера поставити на дно баночки
-
Не відриваючи ніжку блендера від дна, збивати 1-2 хвилини
-
Додати сіль, цукор, оцет та гірчицю.
-
Все знову збити блендером.
-
Зберігати у холодильнику.
-
Після повного охолодження майонез стане трохи густішим.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати рисову запіканку з шинкою та сиром.
Читайте також: