Готуємо пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока

17.10.2024  22:00
Рецепт гранично дієтичного варіанту популярного соусу.
 
 
Як пише РЕДПОСТ, цей рецепт підійде не тільки вегетаріанцям і веганам, а й господині, яка хоче використати в салаті пісне заправлення, при цьому не купуючи його в магазині. Цьому сприяє і надзвичайно прості та доступні продукти, що використовуються у рецепті. До того ж це ще один варіант використання аквафаби – рідини від горошку. 
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Що варто врахувати

 
  • Солі багато не потрібно додавати, бо горошок вже солоний.
  • Соус відрізнятиметься від традиційного за смаком від традиційного майонезу, в тому числі, в ньому відчуватиметься горох і вийде рідкішим. 

Пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока

 

Продукти

 

  • Аквафаба, рідина від консервованого горошку (або квасолі) – 100 г
  • Олія рослинна рафінована – 200 г
  • Гірчиця – 1/2 ч. ложки
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Цукор – 1 ч. ложка (без гірки)
  • Оцет 6% або лимонний сік - 1 ст. ложка
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Рослинну олію та рідину від горошку або квасолі налити в баночку. 
  2. Ніжку занурювального блендера поставити на дно баночки
  3. Не відриваючи ніжку блендера від дна, збивати 1-2 хвилини
  4. Додати сіль, цукор, оцет та гірчицю. 
  5. Все знову збити блендером.
  6. Зберігати у холодильнику. 
  7. Після повного охолодження майонез стане трохи густішим.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати рисову запіканку з шинкою та сиром.

Читайте також: