09.10.2024 21:32 Дмитро Колонєй
Готуємо макарони з копченими ковбасками у томатно-вершковому соусі
Ситна, швидка та доступна страва для вечері.
Як пише
РЕДПОСТ, макарони з копченими ковбасками та приємним соусом із вершків та помідорів готуються швидко. Завдяки соусу звичайні макарони стають ніжними, соковитими та дуже смачними. Копчені ковбаски, часник і базилік додають страві апетитний аромат, а сир посилює його вершковий смак.
Макарони з копченими ковбасками в томатно-вершковому соусі
Продукти (на 3 порції)
-
Макарони (будь-якої форми, але краще з твердих сортів пшениці) - 200 г
-
Ковбаски копчені (або копчена ковбаса) – 100 г
-
Помідор – 180 г (1 шт.)
-
Вершки жирністю 20% - 150 мл
-
Сир твердий – 100 г
-
Цибуля ріпчаста фіолетова - 60 г (0,5 шт.)
-
Часник - 1 зубчик
-
Сіль – 1 ч. ложка
-
Перець чорний мелений - щіпка
-
Базилік сушений – 0,5 ч. ложки
-
Олія - 30 мл (2 ст. ложки)
-
Кінза свіжа (або свіжа петрушка) - 1-2 гілочки
Покроковий рецепт приготування
-
Цибулю та часник очистити і промити.
-
Часник дрібно посікти.
-
Цибулю нарізати дрібними кубиками.
-
Ковбаски нарізати тонкими слайсами (кружечками).
-
Розігріти в глибокій сковороді олію
-
Додати цибулю, часник та копчені ковбаски.
-
Обсмажувати 3-4 хвилини, помішуючи.
-
Помідор залити окропом
-
Залишити на 1 хвилину,
-
Зняти тонку шкірку.
-
Нарізати дрібними кубиками томат.
-
Додай помідор у сковороду до цибулі, часнику та ковбасок.
-
Обсмажити 1-2 хвилини до м'якості шматочків помідора.
-
У сковороду влити вершки.
-
Додати базилік, сіль (0,5 ч. ложки), чорний мелений перець
-
Готувати на середньому вогні ще 7-8 хвилин.Соус злегка випарується і стане густішим.
-
1,5 л води довести до кипіння
-
Всипте в киплячу воду 0,5 ч. ложки солі та макарони.
-
Ще раз довести до кипіння
-
Варіть макарони на невеликому вогні до готовності, 10-12 хвилин (або згідно з часом, вказаним на упаковці).
-
Злити з макаронів воду, використовуючи друшляк або сито.
-
Додайте макарони в соус із ковбасками
-
Перемішайте, щоб соус повністю обволікав усі макарони.
-
Сир натерти на великій тертці
-
Додати до макаронів.
-
Перемішати та прогріти блюдо в сковороді 1 хвилину, щоб сир розплавився.
-
Подавати таку страву потрібно відразу, поки сир плавиться і апетитно тягнеться за вилкою.
-
Перекладіть макарони в сервірувальну тарілку
-
Додати свіжу зелень петрушки чи кінзи.
Приємного апетиту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0