09.10.2024  21:32   Дмитро Колонєй

Готуємо макарони з копченими ковбасками у томатно-вершковому соусі

Ситна, швидка та доступна страва для вечері.

Як приготувати макарони з копченими ковбасками у томатно-вершковому соусі
 
Як пише РЕДПОСТ, макарони з копченими ковбасками та приємним соусом із вершків та помідорів готуються швидко. Завдяки соусу звичайні макарони стають ніжними, соковитими та дуже смачними. Копчені ковбаски, часник і базилік додають страві апетитний аромат, а сир посилює його вершковий смак.
 

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

 

Макарони з копченими ковбасками в томатно-вершковому соусі

 

Продукти (на 3 порції)

 
  • Макарони (будь-якої форми, але краще з твердих сортів пшениці) - 200 г
  • Ковбаски копчені (або копчена ковбаса) – 100 г
  • Помідор – 180 г (1 шт.)
  • Вершки жирністю 20% - 150 мл
  • Сир твердий – 100 г
  • Цибуля ріпчаста фіолетова - 60 г (0,5 шт.)
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений - щіпка
  • Базилік сушений – 0,5 ч. ложки
  • Олія - ​​30 мл (2 ст. ложки)
  • Кінза свіжа (або свіжа петрушка) - 1-2 гілочки
 

Покроковий рецепт приготування 

 
  1. Цибулю та часник очистити і промити.
  2. Часник дрібно посікти.
  3. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
  4. Ковбаски нарізати тонкими слайсами (кружечками).
  5. Розігріти в глибокій сковороді олію
  6. Додати цибулю, часник та копчені ковбаски. 
  7. Обсмажувати 3-4 хвилини, помішуючи.
  8. Помідор залити окропом
  9. Залишити на 1 хвилину, 
  10. Зняти тонку шкірку.
  11. Нарізати дрібними кубиками томат.
  12. Додай помідор у сковороду до цибулі, часнику та ковбасок. 
  13. Обсмажити 1-2 хвилини до м'якості шматочків помідора.
  14. У сковороду влити вершки.
  15. Додати базилік, сіль (0,5 ч. ложки), чорний мелений перець 
  16. Готувати на середньому вогні ще 7-8 хвилин.Соус злегка випарується і стане густішим.
  17. 1,5 л води довести до кипіння  
  18. Всипте в киплячу воду 0,5 ч. ложки солі та макарони. 
  19. Ще раз довести до кипіння 
  20. Варіть макарони на невеликому вогні до готовності, 10-12 хвилин (або згідно з часом, вказаним на упаковці).
  21. Злити з макаронів воду, використовуючи друшляк або сито.
  22. Додайте макарони в соус із ковбасками
  23. Перемішайте, щоб соус повністю обволікав усі макарони.
  24. Сир натерти на великій тертці
  25. Додати до макаронів. 
  26. Перемішати та прогріти блюдо в сковороді 1 хвилину, щоб сир розплавився.
  27. Подавати таку страву потрібно відразу, поки сир плавиться і апетитно тягнеться за вилкою.
  28. Перекладіть макарони в сервірувальну тарілку
  29. Додати свіжу зелень петрушки чи кінзи. 
Приємного апетиту!
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день